Έκτακτο: Ύποπτο δέμα στο βρετανικό κοινοβούλιο

Έκτακτο: Ύποπτο δέμα στο βρετανικό κοινοβούλιο

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς φέρεται να βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο στο βρετανικό κοινοβούλιο. Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές έκαναν γνωστό ότι ερευνούν ένα «επεισόδιο», ωστόσο τα ΜΜΕ της χώρας κάνουν λόγο για ένα «ύποπτο δέμα».

«Η αστυνομία ερευνά αυτή τη στιγμή ένα επεισόδιο στο χώρο του κοινοβουλίου», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Βουλής των Κοινοτήτων, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το περιστατικό και την κινητοποίηση των αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το βρετανικό κοινοβούλιο αυτές τις ημέρες έχει διακόψει τις εργασίες του.

Ενημέρωση με το… σταγονόμετρο

Την ώρα που οι βρετανικές αρχές παρέχουν ενημέρωση με το… σταγονόμετρο, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος MailOnline και το πρακτορείο Press Association μεταδίδουν ότι το εν λόγω επεισόδιο αφορά ένα ύποπτο δέμα.

Την ίδια ώρα, πάντως, ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters που βρίσκεται στο κοινοβούλιο υποστήριξε πως δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι έχει σημάνει συναγερμός για την ασφάλεια του κτιρίου.

Αυστηρά μέτρα από πέρσι

Η αστυνομία έχει εντείνει τα μέτρα ασφαλείας στο κοινοβούλιο της χώρας, μετά την επίθεση που σημειώθηκε πέρσι. Υπενθυμίζεται ότι τότε ένας άνδρας παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και σκότωσε πέντε πεζούς στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ. Στη συνέχεια, τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι έναν αστυνομικό φρουρό του κτιρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ