Ένταση και χημικά στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών (pic)

Ένταση και χημικά στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών (pic)
INTIME

Ένταση με επεισόδια και χημικά σημειώθηκαν και το απόγευμα της Δευτέρας έξω από τη Βουλή, στη διάρκεια της νέας συγκέντρωσης εκπαιδευτικών.

Η ένταση ξεκίνησε όταν φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό επί της Β. Σοφίας, ωστόσο οι αστυνομικοί τούς απώθησαν, και με περιορισμένη χρήση χημικών, όπως και την Παρασκευή.

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συγκεντρώθηκαν από νωρίς το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη απεργία, όπως έκανε και την Παρασκευή.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κήρυξε σήμερα τρίωρη στάση εργασίας (11.00 έως 14.00) με δυνατότητα επιπλέον κήρυξης τρίωρης στάσης από τις κατά τόπους ΕΛΜΕ.

«Συνεχίστε τον αγώνα»

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τα δ.σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ κάλεσαν όλους τους εκπαιδευτικούς «σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών-προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο».

Δείτε επίσης: Παναντωνίου: Στην Ελβετία στρέφονται οι έρευνες