Αίγυπτος: Έκρηξη σε λεωφορείο με τουρίστες (pics, vd)

Αίγυπτος: Έκρηξη σε λεωφορείο με τουρίστες (pics, vd)

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σε τουριστικό λεωφορείο, σε μικρή απόσταση από την περιοχή των Πυραμίδων της Γκίζας, στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τραυματίες είναι στην πλειοψηφία τους ξένοι τουρίστες.

Μία πηγή ασφάλειας δήλωσε ότι μεταξύ των τραυματιών συμπεριλαμβάνονται και τουρίστες από τη Νότια Αφρική, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα από την έκρηξη της βόμβας.

Οι μαρτυρίες για την έκρηξη στο λεωφορείο

Ένας μάρτυρας, ο Μοχάμεντ ελ-Μαντούχ, δήλωσε στο Reuters ότι άκουσε “μία πολύ δυνατή έκρηξη” καθώς είχε εγκλωβιστεί σε μποτιλιάρισμα οχημάτων, κοντά στην περιοχή της έκρηξης.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ένα λεωφορείο με σπασμένα παράθυρα και κατεστραμμένα αντικείμενα σε έναν δρόμο, σε μικρή απόσταση από ένα τοιχίο, στο οποίο υπήρχε μια τρύπα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, τρεις τουρίστες από το Βιετνάμ κι ένας οδηγός τουριστών από την Αίγυπτο σκοτώθηκαν κι άλλοι τουλάχιστον δέκα τουρίστες τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας που είχε παγιδευτεί σε δρόμο, πλήττοντας το τουριστικό λεωφορείο που τους μετέφερε, σε απόσταση μικρότερη των τεσσάρων χιλιομέτρων από τις Πυραμίδες της Γκίζας.

Δείτε οπτικό υλικό από την έκρηξη στην Αίγυπτο: