Αθήνα: Μαθητική παρέλαση με συνθήματα για τη Μακεδονία

Παρέλαση με συνθήματα για τη Μακεδονία στην Αθήνα
INTIME

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η οποία περιλάμβανε και συνθήματα για τη Μακεδονία.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, λοιπόν, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, κρατώντας σημαίες, η μία με τον ήλιο της Βεργίνας, παρεισέφρησαν ανάμεσα στα σχολεία και παρέλασαν, σταματώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και φωνάζοντας συνθήματα για τη Μακεδονία.

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου.

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, αντί για τμήματα παρελάσεων από επιλεγμένα σχολεία, συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α΄ Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσία της χώρας, έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.