Αλβανία: 15 συλλήψεις για επεισόδια του Σαββάτου (16/2)

Θετική η προοπτική ανάπτυξης της αλβανικής οικονομίας

Σε 15 συλλήψεις διαδηλωτών προχώρησαν οι αρχές στην Αλβανία, μετά την επεισοδιακή διαδήλωση μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για βιαιοπραγίες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και για πρόκληση ζημιών στο κτίριο.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στα Τίρανα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης, που αξιώνει την αποχώρηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τον οποίο κατηγορεί για «διαφθορά», και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει το πλήθος, που επιχείρησε να εισέλθει με τη βία στο κτίριο της κυβέρνησης, χωρίς να το επιτύχει.

Κατηγορίες και τραυματισμοί

Οι 15 συλληφθέντες «κατηγορούνται για βιαιοπραγίες εναντίον αστυνομικών και ότι έσπασαν πόρτες, τζάμια και ότι προκάλεσαν ζημιές σε έργα τέχνης στην κεντρική είσοδο της έδρας της κυβέρνησης» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου. Άλλα επτά πρόσωπα αναζητούνται.

Η αστυνομία προσήγαγε επιπλέον περί 20 διαδηλωτές, πέντε εκ των οποίων αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με τους διαδηλωτές και νοσηλεύονται.

Εξάλλου, περίπου 15 άνθρωποι, διαδηλωτές, δημοσιογράφοι και αστυνομικοί, έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο των Τιράνων, για αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ