Αλλαγές από σήμερα σε δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Αντιδρούν οι πράκτορες τουρισμού για ΚΤΕΛ και ΟΑΣΘ

Με λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα εκτελούνται από σήμερα Τετάρτη 22 Μαΐου, τα δρομολόγια των γραμμών, Νο 85 (Θεσσαλονίκη – Ευαγγελίστρια) και Νο 92 Κουφάλια – Άθυρα – Ραχώνα, μετά την οριστική υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του ΟΑΣΘ, του ΟΣΕΘ και της διοίκησης των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Στις υπόλοιπες τέσσερις γραμμές: Νο 86 (Θεσσαλονίκη – Λαγκαδίκια), Νο 89 (ΚΤΕΛ- Ακροπόταμος), Νο 90 ((Κουφάλια – Μάλγαρα) και Νο 91 (Λαγκαδάς Τοπικό) τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου 2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, οι στάσεις και τα κόμιστρα για όλες τις παραπάνω λεωφορειακές γραμμές παραμένουν αμετάβλητα.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, είχε αναφερθεί στη συνεργασία με τα ΚΤΕΛ για το συγκοινωνιακό έργο σε απομακρυσμένες περιοχές σημείωσε:

«Δεν μπορούν τα λεωφορεία αυτού του τύπου (σ.σ. του ΟΑΣΘ) να εξυπηρετήσουν στις περιοχές που είναι απομακρυσμένες και φτάνουν μέχρι 90 χιλιόμετρα απόσταση. Δεν είναι κατάλληλα για αυτές τις μετακινήσεις, δεν είναι κατάλληλα για τους επιβάτες. Όταν αυτού του τύπου το λεωφορείο το πηγαίνεις 90 χιλιόμετρα έχεις πολύ μεγαλύτερες φθορές από ένα άλλο λεωφορείο, που έχει άλλες προδιαγραφές, για αυτές τις συγκοινωνίες κι όχι να κινείται μέσα στην πόλη. Ήδη αυτή τη στιγμή τα λεωφορεία που έχει ενοικιάσει τα ΚΤΕΛ θα τα εξοπλίσουμε με τα ακυρωτικά, εκεί είμαστε. Θα έχουμε και μια εξοικονόμηση οδηγών και λεωφορείων και άρα θα τα ρίξουμε στην πόλη».