“Αντάρτικο” Κοντονή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

“Αντάρτικο” Κοντονή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
INTIME

Πυρά εκ των έσω φαίνεται πως δέχεται το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε σε σχέση την συνταγματική αναθεώρηση, βάσει της οποίας η παρούσα Βουλή δεσμεύσει την επόμενη όχι μόνο για τα υπό αναθεώρηση άρθρα του Συντάγματος, αλλά και για την κατεύθυνση του νέους τους περιεχομένου.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, από το βήμα της βουλής, συνταυτίστηκε με την θέση της Νέας Δημοκρατίας.

«Η άποψη αυτή (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) δεν λαμβάνει υπ’όψιν της ότι υπάρχει ο ενδιάμεσος κρίκος που είναι το εκλογικό σώμα. Ο λαός είναι που κρίνει. Άρα να αποτυπωθούν τα άρθρα και η κατεύθυνση, γιατί έτσι θα κρίνει ο λαός. Η επόμενη Βουλή όμως, δεν δεσμεύεται από την προηγούμενη ως προς την κατεύθυνση. Πρέπει να προχωρήσουμε με σοβαρότητα και σύνεση που επιβάλλει το συνταγματικό κείμενο. Ο λαός θα κρίνει και θα αποφασίσει για την αναθεώρηση του Συντάγματος», τόνισε ο Σ. Κοντονής.

Διαφωνία και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Παράλληλα, ο Σ. Κοντονής, εξέφρασε την διαφωνία του και για την πρόταση της πλειοψηφίας που αφορά το άρθρο 32 για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι αυτή η διαδικασία «δεν πρέπει να συγχέεται με την λαϊκή βούληση».

«Δεν πρέπει να υπάρχει καμία συσχέτιση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη λαϊκή βούληση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλέγεται από το Κοινοβούλιο. Να δούμε πως θα αποσυνδεθεί η εκλογή του Προέδρου από τη διάλυση της Βουλής αλλά αν παρεμβληθεί το εκλογικό σώμα τότε πλέον αλλοιώνεται η μορφή του πολιτεύματος και νομίζω ότι κανένας δεν θέλει να ζήσουμε καταστάσεις που μπορεί να πυροδοτούν εντάσεις τραγικές». Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα από ορισμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιήθηκε και ο κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης. με την λαϊκή βούληση».