Αντιμέτωπη με σύλληψη η Θέλμα Αλντάνα

Αντιμέτωπη με σύλληψη η Θέλμα Αλντάνα

Η υποψήφια για την προεδρία της Γουατεμάλας και πρώην γενική εισαγγελέας Θέλμα Αλντάνα θα συλληφθεί αμέσως μόλις επιστρέψει στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ενρίκε Δέγκενχαρτ, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Prensa Libre.

Η Αλντάνα, η οποία είχε πρωτοστατήσει σε μια εκστρατεία καταπολέμησης της διαφθοράς, θα οδηγηθεί αμέσως αφού τεθεί υπό κράτηση ενώπιον του δικαστή που εξέδωσε το ένταλμα σύλληψής της, διευκρίνισε ο υπουργός.

Η Αλντάνα βρίσκεται στο Ελ Σαλβαδόρ κι αναμένεται να επιστρέψει από σήμερα. Η πρώην γενική εισαγγελέας, που πρωταγωνίστησε στις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας στη Γουατεμάλα, κατηγορείται για κατάχρηση κεφαλαίων, υποβολή ψευδών στοιχείων και φοροδιαφυγή, κατά δημοσιεύματα στον Τύπο.

Η Αλντάνα είπε την Τρίτη ότι η εκλογική επιτροπή έχει καταχωρίσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία με το κόμμα Semilla, το οποίο εξαγγέλλει ότι θα πατάξει τα φαινόμενα διαφθοράς, πράγμα που σημαίνει ότι έχει πλέον ασυλία.

Αλλά ο Λεοπόλντο Γκέρα, αρμόδιος αξιωματούχος, τόνισε ότι η εγγραφή της υποψηφιότητάς της δεν έχει οριστικοποιηθεί και κατά συνέπεια, δεν έχει ασυλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ