Οι απολογίες για το «κύκλωμα κοκαΐνης του Κολωνακίου»

Ποινή φυλάκισης ενός έτους στον 78χρονο που έκανε ανήθικες προτάσεις σε 13χρονη

Στην τελική ευθεία με τις απολογίες των κατηγορουμένων μπαίνει η δίκη για το αποκαλούμενο «κύκλωμα κοκαΐνης του Κολωνακίου» με έδρα, σύμφωνα με την κατηγορία, το γνωστό εστιατόριο «LI-LI SHU».

Την αυλαία των απολογιών άνοιξε ο γνωστός παρουσιαστής, μέτοχος στο εστιατόριο, που από την πρώτη στιγμή αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει την παραμικρή ποινική εμπλοκή.

Απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου υποστήριξε πως δεν είχε σχέση αλλά ούτε και γνώση για διακίνηση ναρκωτικών και πως αν κάτι τέτοιο είχε πέσει στην αντίληψή του, θα είχε απομακρυνθεί εγκαίρως από την επιχείρηση.

«Πλέον, δεν θα άνοιγα μαγαζί ούτε με τη μητέρα μου»

«Αν είχα ακούσει το παραμικρό, θα έλεγα ακαριαία ότι σταματάω και θα έφευγα», είπε ο παρουσιαστής, τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι πλέον δεν θα άνοιγε μαγαζί ούτε με τη μητέρα του!

Όπως ισχυρίστηκε, θέλησε να επενδύσει κάποια χρήματα που είχε στην άκρη και όταν του έκανε την πρόταση η ηθοποιός, Χριστίνα Παππά, να συμμετάσχει στο επαγγελματικό εγχείρημα, την εμπιστεύτηκε και είπε το «ναι».

«Δεν έλαβα ποτέ κέρδη. Μου είχε πει η Χριστίνα, ότι απόσβεση γίνεται στα τρία χρόνια και τότε θα πάρω λεφτά. Δεν πήρα μία, ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα», τόνισε λέγοντας πως η συμμετοχή του στο εστιατόριο είχε σαν αντίτιμο το ποσό των 60.000 ευρώ.

Ακόμα, ο είπε ότι ο ίδιος δεν είχε ανάμιξη στην οικονομική διαχείριση του καταστήματος, αλλά ούτε και φυσική παρουσία, παρά μόνο 1-2 φορές το μήνα που πήγαινε με φίλους για φαγητό.

«Έχω πικρία από αυτή την ιστορία, αλλά δεν είναι για το οικονομικό. Με πείραξε όλο αυτό που έγινε, δεν βρίσκομαι εδώ σήμερα για τα χρήματα που έχασα, αλλά για την κατηγορία που αντιμετωπίζω. Βρέθηκα για πρώτη φορά σε φυλλάδες, σε εφημερίδες, δεν παρουσίασα για πρώτη φορά το Αμίτα Μόσιον, όπως κάθε χρόνο», ισχυρίστηκε για να καταδείξει και το οικονομικό – επαγγελματικό κόστος της εμπλοκής του.

Η απολογία του φερόμενου ως εγκεφάλου

Από την πλευρά του, ο φερόμενος ως εγκέφαλος της διακίνησης των ναρκωτικών στην υψηλή πελατεία του «LI-LI SHU», μέτοχος επίσης της επιχείρησης, υποστήριξε στην απολογία του πως ό,τι έκανε, το έκανε μόνος του, για δική του χρήση.

«Το μαγαζί», είπε, «πήγαινε πολύ καλά, έρχονταν διάσημοι πολιτικοί και αλλά πρόσωπα, έγινε ξακουστό σε όλη την Ελλάδα, έχει τύχει να κεράσω (σ.σ. ναρκωτικά) θαμώνες. Με έπαιρναν τηλέφωνο, μου έλεγαν “πού θα είσαι το βράδυ”, τους έλεγα “στο μαγαζί” και μου έλεγαν “πάρε και κάτι να πιούμε” (…) δεν το κάναμε έτσι που να γίνεται αντιληπτό, δεν ισχύει η κατάθεση που έχει δοθεί στην ανάκριση, ότι πήγαινα στα τραπέζια κι έλεγα “αν θέλετε κάποιο ναρκωτικό το έχουμε”».

«Ήμασταν μια παρέα, που κάναμε όλοι μαζί χρήση, ευτυχώς που έγινε αυτό και σταμάτησα», ισχυρίστηκε για τους συγκατηγορουμένους του.

Ειδικά για τον παρουσιαστή είπε, ότι είναι ο μόνος για τον οποίο «κόβει το κεφάλι του ότι δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά».

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 27 άτομα.

Σύμφωνα με την κατηγορία, από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015, «εντός του καταστήματος στο οποίο είχαν καθημερινή παρουσία, πωλούνταν ναρκωτικές ουσίες στους θαμώνες, οι οποίοι κατέβαιναν στο χώρο της τουαλέτας, για να πραγματοποιήσουν τις εν λόγω συναλλαγές, αφού προηγουμένως είχαν κάνει τηλεφωνική κράτηση στο κατάστημα, χρησιμοποιώντας σχετικές κωδικές ονομασίες, όπως «κράτηση για ένα άτομο», «τραπέζι», «μπουκάλι».

Ο επιχειρηματίας, στον οποίο αποδίδεται ότι ήταν ο εγκέφαλος, φέρεται να έκανε και βόλτες πέριξ του Κολωνακίου με το αυτοκίνητό του, όπου φέρεται να παρέδιδε ναρκωτικά σε συγκεκριμένα σημεία.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 5 Μαρτίου.