Απόλυτα επιτυχημένη η προεκλογική εκδήλωση του Κ. Γιουτίκα

Μπροστά σε περισσότερους από 1.000 φίλους και υποστηρικτές του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Απ. Τζιτζικώστα «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», Κώστας Γιουτίκας, παρουσίασε αποδείξεις της δουλειάς του στην κεντρική προεκλογική του εκδήλωση σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

«Θεωρώ ότι αποτελεί υποχρέωση μου απέναντι σας και στην εμπιστοσύνη που μου δείξατε στις κάλπες  του 2014, να σας παρουσιάσω με τη σειρά μου τα στοιχεία για τα πεπραγμένα  μου όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να μπορέσετε να με κρίνετε στις 26 Μαίου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους λόγους της συμμετοχής του στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, είπε ότι τον ώθησε η πίστη του πως μπορούσε να βοηθήσει για να αλλάξουν τα πράγματα  στον τόπο του, συμπληρώνοντας: «Και ακόμη  το πιστεύω. Χρειάζεται πολύ δουλειά, σχέδιο, οργάνωση και συστηματική προσπάθεια. Αν δεν επιτρέψεις στον εαυτό σου να σε αποθαρρύνουν τα εμπόδια, με συνεχή διεκδίκηση και επιμονή στο στόχο σου δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχεις».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, που εξελίχθηκε σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα με τους ακροατές του, ο κ. Γιουτίκας, επισήμανε  ότι από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, ήταν προσωπική του επιλογή να καταπιαστεί κυρίως με τα δύσκολα, ζητήματα και υποθέσεις που χρόνιζαν χωρίς απαντήσεις, ενώ ανέδειξε τη σημασία που έχει η συνεργασία και η συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την εξασφάλιση των καλύτερων και πιο αποδοτικών για το κοινωνικό σύνολο λύσεων.

«Δουλέψαμε με μέθοδο,  συντονισμένα και με ψυχραιμία. Ποτέ δεν είπαμε ότι μόνο εμείς γνωρίζουμε όλες τις απαντήσεις. Το πιο σημαντικό είναι να ακούς και να συζητάς, αναζητώντας τις βέλτιστες λύσεις. Συνεργαστήκαμε άψογα με όλους τους Δήμους και όλους τους φορείς. Και τελικά, με πνεύμα συνεννόησης, πετύχαμε πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα», όπως είπε.

Ταυτόχρονα, προχώρησε σε απολογισμό των πεπραγμένων του, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Πετύχαμε να τεθεί σε ισχύ, ο Ν. 4302 που ρυθμίζει θέματα λειτουργίας Μεταφορικών Εταιρειών και Logistics. Ο νόμος ψηφίστηκε το 2014, αλλά έπρεπε να καταρτιστεί και  η Κοινή Υπουργική Απόφαση για να ισχύσει. Έπρεπε να εξασφαλίσουμε  τις προϋποθέσεις για νέες επενδύσεις και το καταφέραμε, καθώς περισσότερες από 100 εγχώριες και πολυεθνικές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις Logistics στη Θεσσαλονίκη. Προχωρούμε σε μια μεγάλης κλίμακας παρέμβαση, για την ενιαία ανάδειξη και αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου της Θεσσαλονίκης, από το Αγγελοχώρι έως το Καλοχώρι. Επιδιώκουμε μια συνεχόμενη  παράκτια ζώνη αναψυχής και ενός μεγάλου άξονα περιπάτου, για πεζούς και ποδηλάτες, κατά μήκος των  54 χιλιομέτρων του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης  που θα συνδέεται με τη θαλάσσια συγκοινωνία, το μετρό, τους υφιστάμενους χώρους πολιτισμού, αθλητισμού, τους  ιστορικούς τόπους και τα μνημεία της πόλης.

«Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και έργο» , τόνισε εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων και δεσμεύτηκε ότι εφόσον επανεκλεγεί θα συνεχίσει να δουλεύει «με την ίδια όρεξη, την ίδια διάθεση και το ίδιο πάθος».

Παρουσία πλήθους παραγόντων της πόλης

Το παρόν τους στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της Ν., Α’ Θεσσαλονίκης, Στ. Καλαφάτης και Κ. Γκιουλέκας, Β’ Θεσσαλονίκης Θ. Καράογλου και Σ. Αναστασιάδης, η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Κ. Μάρκου, ο πρώην καλαθοσφαιριστής και πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, ο πρόεδρος  του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, Αθ. Σαββάκης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αν. Καπνοπώλης, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων –Μενεμένης, Λ. Κυρίζογλου, οι δήμαρχοι Θέρμης, Θ. Παπαδόπουλος και  Λαγκαδά, Γ. Καραγιάννης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας και Π. Ψωμιάδης, ο γ. γραμματέας του ΦΟΔΣΑ, Στ. Λαφαζανίδης., ο Α΄ αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου. Ν. Μπάτζιος, ο πρώην υφυπουργός, Δ. Βαρτζόπουλος, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Στρ. Σιμόπουλος, η πολιτεύτρια των ΑΝΕΛ, Στ. Βαλάνη, η δικηγόρος και πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι., Αλ. Γωγούση, ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, Θ. Κουϊμτζής, ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης. Θ. Τυριακίδης, πανεπιστημιακοί καθηγητές, καθώς και υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Δείτε εδώ στιγμές από τη σημερινή προεκλογική εκδήλωση: