Αυγενάκης: «Θέλουμε έναν αθλητισμό για πολλούς»

Αυγενάκης: Κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί
INTIME

Μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός: διασφαλίζουμε το μέλλον του» ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι μέσα από τον αθλητισμό να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και κυρίως να προετοιμάσουμε καλύτερους πολίτες για την κοινωνία μας. Θέλουμε έναν αθλητισμό για τους πολλούς και κυρίως για την επόμενη γενιά. Γιατί όποιο δρόμο κι αν διαλέξουν να ακολουθήσουν στη ζωή τους τα νέα παιδιά, ο αθλητισμός θα τα βοηθήσει να περπατήσουν καλύτερα» τόνισε συγκεκριμένα το στέλεχος της ΝΔ.

Και πρόσθεσε ότι «αποτελεί υποχρέωση και αυτονόητη δέσμευση η στήριξη του αθλητισμού, όχι όμως στη «λογική του κρατικοδίαιτου μοντέλου, αλλά δίνοντας στο κύτταρο που είναι το αθλητικό σωματείο τις δυνατότητες να ανασάνει οικονομικά με δράσεις που μπορεί να είναι επωφελείς πρωτίστως για το ίδιο και τους σκοπούς του».

Επίσης ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης διευκρίνισε ότι ιδιαίτερο ρόλο παίζει η έμπρακτη στήριξη «με διαφανείς όρους των προγραμμάτων άθλησης για όλους και κυρίως από δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης» και συμπλήρωσε: «Σεβόμαστε την επιχειρηματικότητα που άλλωστε είναι συνυφασμένη με τον επαγγελματικό αθλητισμό. Αλλά με όρους, κανόνες και πλαίσια που θα υπακούν στο δημόσιο συμφέρον. Με νόμους που υπάρχουν, όχι για να υπάρχουν, αλλά να επιβάλλονται προς όλους».

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της «μάστιγας», όπως χαρακτηριστικά είπε, της αθλητικής βίας που πλέον αγγίζει τα όρια της κοινωνικής πληγής, αναφέρθηκε στην ανάγκη σύγχρονης εποπτείας των αγωνιστικών χώρων, με σκληρές ποινές για παραβάτες, με ενίσχυση των Τμημάτων Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας και έμφαση στην πρόληψη των επεισοδίων.

«Αντί να στέλνουμε χιλιάδες αστυνομικούς στα γήπεδα κάθε εβδομάδα, μπορούμε να αξιοποιήσουμε πολύ λιγότερους για να προλαβαίνουν και να αποτρέπουν επεισόδια» διευκρίνισε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Αυγενάκης διευκρίνισε: «Για τη ΝΔ ο αθλητισμός αποτελεί σημαντικό κοινωνικό και πολιτιστικό αγαθό, αλλά και διέξοδο από το σκοτεινό μονοπάτι της εσωστρέφειας που βιώνει η χώρα εξαιτίας της συνεχιζόμενης ύφεσης. Όπως έχει πει ο πρόεδρός μας, Κ. Μητσοτάκης, για τον αθλητισμό, «δυναμική υπάρχει, το ταλέντο περισσεύει»».