Αυλαία για τις προγραμματικές δηλώσεις

Βουλή: Η εκλογή της Αικ. Σακελλαροπούλου LIVE
INTIME

Ξεκίνησε σήμερα το Σάββατο στις 7 το απόγευμα η ανάγνωση και συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανέπτυξε το κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες Βουλευτών κατ’ αναλογία της δύναμης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Με ενδιαφέρον, ωστόσο, επικεντρώθηκε στην πρώτη μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο και θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, 22 Ιουλίου 2019.

Στην ψηφοφορία, η οποία είναι ονομαστική δι’ εκφωνήσεως, ψηφίζουν και οι Υπουργοί και Υφυπουργοί, αν είναι μέλη της Βουλής.

Η Κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, αν η πρόταση εμπιστοσύνης εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων Βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη από τα δύο πέμπτα (2/5) του όλου αριθμού των Βουλευτών.

Διαβάστε σχετικά: Κυριάκος Μητσοτάκης: Μείωση 22% του ΕΝΦΙΑ από το φετινό Αύγουστο Τσίπρας: Τα πρώτα δείγματα γραφής προκαλούν ανησυχία