«Κινηματογραφική» ένοπλη ληστεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (pics)

«Κινηματογραφική» ένοπλη ληστεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (pics)
INTIME

Ένοπλη ληστεία, βγαλμένη από… ταινία του Χόλιγουντ, σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/6) στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Οι δύο δράστες εμφανίστηκαν ντυμένοι με ιατρικές μπλούζες και μάσκες και, υπό την απειλή όπλων, κατάφεραν να αποσπάσουν μία κασετίνα με χρήματα, πριν τραπούν σε φυγή.

Ωστόσο, δεν κατάφεραν να διαφύγουν και ύστερα από καταδίωξη συνελήφθησαν. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο δράστες ήταν γνωστοί στις αρχές. Ο πρώτος φέρεται να είχε απασχολήσει την Αστυνομία στην υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα». Ο δεύτερος φέρεται να είναι γνωστός αναρχικός, ο οποίος περίπου μίας δεκαετίας είχε κατηγορηθεί για κατοχή όπλων και εκρηκτικών, ενώ είχε αποφυλακιστεί με το «νόμο Παρασκευόπουλου».

Η ανακοίνωση του ΑΧΕΠΑ:

«Σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 και περί την 12η μεσημβρινή έγινε ένοπλη ληστεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.

Συγκεκριμένα και ενώ γινόταν η φόρτωση του αυτόματου μηχανήματος ανάληψης μετρητών με χρήματα, εμφανίστηκαν δύο ένοπλοι ντυμένοι με ιατρικές μπλούζες και μάσκες και απαίτησαν από τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής τις κασετίνες με τα χρήματα. Ο υπάλληλος της εταιρείας που μετέφερε τα χρήματα έριξε τη μία κασετίνα καταστρέφοντας έτσι τα χρήματα αυτής, ενώ οι ένοπλοι άρπαξαν τη δεύτερη κασετίνα και τράπηκαν σε φυγή εντός του νοσοκομείου.

Η κινητοποίηση του προσωπικού φύλαξης του νοσοκομείου ήταν άμεση, όπως άμεση ήταν και η κινητοποίηση της αστυνομίας που κατέφθασε στο χώρο του ΑΧΕΠΑ με μεγάλη δύναμη. Οι ένοπλοι ληστές, οι οποίοι έφεραν τη μία κασετίνα με τα χρήματα, ύστερα από κατά καταδίωξη συνελήφθησαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν δημιουργήθηκε πανικός ούτε υπήρξε κάποιος τραυματισμός Παρά το γεγονός ότι η ένοπλη ληστεία πράγμα σε ώρα που το νοσοκομείο ήταν γεμάτο από ασθενείς και συνοδούς, και από εργαζόμενους σε αυτό (πρωινό ωράριο λειτουργίας)».