Αχτσιόγλου: «Η υποκρισία της ΝΔ στο Μακεδονικό την εκθέτει ανεπανόρθωτα»

Αχτσιόγλου: «Η υποκρισία της ΝΔ στο Μακεδονικό την εκθέτει ανεπανόρθωτα»

«Τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα του ονόματος της γειτονικής χώρας, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη ΝΔ, αποκαλύπτουν την προσπάθειά της να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό για μικροκομματικά οφέλη» τονίζει σε δήλωσή της η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

«Η ΝΔ είχε εκχωρήσει στη γειτονική χώρα το όνομα Μακεδονία για το εσωτερικό και  Μακεδονία–Σκόπια για το εξωτερικό (διπλή ονομασία λοιπόν) και δεν της ζητούσε καν συνταγματική αναθεώρηση. Προφανώς η εθνότητα και η γλώσσα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες με το όνομα Μακεδονία» προσθέτει η κ. Αχτσιόγλου.

Όπως υπογραμμίζει: «Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών προδοτική, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  κέρδισε όλα όσα η ΝΔ δεν διανοήθηκε ποτέ να διεκδικήσει. Η πατριδοκαπηλία, η μικροπολιτική εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων, θέματα τα οποία θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με ενότητα, είναι πέρα από ανεύθυνη μία απαράδεκτη στάση, για την οποία η ΝΔ πρέπει να απολογηθεί στους πολίτες».