Βαρθολομαίος: Αποτροπιασμός για τις φονικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

Επίσκεψη Βαρθολομαίου στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών
Φωτ. αρχείου

Τον αποτροπιασμό του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στη Σρι Λάνκα ανήμερα του εορτασμού του Πάσχα των Δυτικών και είχαν ως τραγικό απολογισμό εκατοντάδες νεκρών, εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Παναγιώτατος καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια, καθώς και κάθε πράξη μίσους, βίας και φονταμενταλισμού, απ’ όπου και αν αυτές προέρχονται, και καλεί όλους να εργαστούν, μέσω του διαλόγου και σε πνεύμα αλληλοσεβασμού, για τη διαφύλαξη του αγαθού της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας.

Η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία προσεύχεται για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήριά της προς τις οικογένειές τους, ενώ εύχεται κουράγιο και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Ταυτόχρονα, εκφράζει τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή της προς την τοπική Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, την κυβέρνηση και τον λαό της Σρι Λάνκα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Σιγκαπούρης Κωνσταντίνο και του ζήτησε να μεταφέρει το παραπάνω μήνυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τη Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα, τις Αρχές και συνολικά στον λαό της Σρι Λάνκα.

Δείτε επίσης: Σρι Λάνκα: 207 οι νεκροί – Επτά συλλήψεις