Βρετανία: Αύξηση των πιέσεων στη Μέι για παραίτηση

Στην τελική ευθεία για τη διαδοχή της Μέι
Πηγή: amna.gr

Αυξάνονται οι πιέσεις στη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι προκριμένου να ορίσει την επόμενη εβδομάδα την ημερομηνία αποχώρησής της, στη συνάντηση που θα έχει με τους ηγέτες ομάδες συντηρητικών βουλευτών.

Ο Γκρέιαμ Μπρέιντι, ο πρόεδρος της λεγόμενης Επιτροπής 1922 (σ.σ. της εν λόγω ομάδεας), η οποία έχει πολύ μεγάλη επιρροή, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC πως ζητήθηκε από τη Μέι «σαφήνεια» στη συνάντηση της επόμενης Τετάρτης, αφού απέτυχε να περάσει από τη Βουλή η συμφωνία της για το Brexit.

«Θα ήταν παράξενο αυτό να μην οδηγήσει σε μια ξεκάθαρη κατανόηση (του πότε θα φύγει) στο τέλος της συνάντησης», πρόσθεσε.

Η Μέι υποσχέθηκε τον Μάρτιο ότι θα αποχωρήσει αν οι βουλευτές στηρίξουν τη συμφωνία που έκλεισε με τις Βρυξέλλες για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Όμως η πρωθυπουργός υπέστη βαριά ήττα σε τρεις προσπάθειές της να περάσει από τη Βουλή η συμφωνία της, η οποία καταψηφίστηκε από βουλευτές του ίδιου του κόμματός της, που θέλουν έναν πολύ πιο ξεκάθαρο διαχωρισμό από τις Βρυξέλλες και τη διενέργεια δεύτερου δημοψηφίσματος προκειμένου να αντιστραφεί η διαδικασία του Brexit.

Ο Μπρέιντι εκτίμησε πως η Μέι διστάζει να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία λόγω της επίπτωσης που θα είχε αυτό στην όποια μελλοντική συμφωνία για το Brexit.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Μικρή αναβολή του Brexit θα ζητήσει η Τερέζα Μέι