Γεροβασίλη: «Η αστυνομία ενεργεί και θα συνεχίσει να ενεργεί στα Εξάρχεια»

Γεροβασίλη: «Η Ν.Δ. τα έκανε μπάχαλο και στο προσφυγικό»

Η σημερινή επιχείρηση στα Εξάρχεια «προετοιμαζόταν μήνες» δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, απορρίπτοντας κάθε σύνδεση της επιχείρησης με την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε προ ημέρων κατά λιμενικών.

«Είναι ανόητο να ισχυρίζονται κάποιοι ότι η σημερινή επιχείρηση στα Εξάρχεια είναι αντιπερισπασμός σε αυτό που έγινε από το Λιμενικό» τόνισε η υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, για να προσθέσει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία ενεργεί στα Εξάρχεια. Η Αστυνομία ενεργεί και θα συνεχίσει να ενεργεί για να κάνει τη δουλειά της, βεβαίως και στα Εξάρχεια».

Είπε επίσης ότι στα δύο κτήρια που τελούσαν υπό κατάληψη δεν βρέθηκαν ναρκωτικά, αλλά σε έρευνα σε ξεχωριστό σπίτι βρέθηκε «σημαντική ποσότητα μοιρασμένη σε φακελάκια».

Ερωτηθείσα αν πίσω από τις καταλήψεις ή μέσα σε αυτές μπορεί να βρίσκονται και κυκλώματα ναρκωτικών, ή αν οι «μπαχαλάκηδες» συνδέονται με τέτοια κυκλώματα, η κ. Γεροβασίλη απάντησε: «Δεν αποκλείεται χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάθε κατάληψη είναι το ίδιο […] Η εγκληματικότητα έχει πλοκάμια. Στο πίσω μέρος μπορεί να διασυνδέονται και τέτοια ζητήματα».

«Η αστυνομία ενεργεί συνεχώς»

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης η κ. Γεροβασίλη σημείωσε πως «κάποιοι δεν θέλουν να υπάρχει θετική είδηση». «Όταν δεν γίνεται επιχείρηση, μας λένε “γιατί δεν γίνεται, την Αστυνομία κάποιοι δεν την αφήνουν” ή “δεν θέλει να κάνει τη δουλειά της”. Όταν γίνεται ψάχνουμε τρόπο να υποβαθμίσουμε το γεγονός» παρατήρησε.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «η Αστυνομία ενεργεί και συνεχώς ενεργεί όπου χρειάζεται και βεβαίως και σε Εξάρχεια, Ασπρόπυργο, Μενίδι, περιοχές με μεγάλη εγκληματικότητα, ή στο Πάντειο».

«Τα ζητήματα αυτά δεν είναι μόνο στο Πάντειο, δεν είναι στο Μενίδι. Υπάρχουν και άλλα σημεία. Η Ελληνική Αστυνομία εκεί όπου μπορεί, στοχεύει και φέρνει τα αποτελέσματα. Αν υπάρχουν αστοχίες ή ανταποκρίνεται στις τόσο μεγάλες ανάγκες; Συχνά όχι. Ωστόσο είναι μια διαρκής μάχη, η μάχη με το έγκλημα και την παραβατικότητα. Αυτό σημαίνει ότι τίποτα δεν ξεκίνησε τώρα ξαφνικά αλλά και τίποτα δεν σταματάει εδώ» ανέφερε θυμίζοντας «άλλες σημαντικές επιχειρήσεις που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια, π.χ. εξαρθρώσεις μεγάλων εγκληματικών ομάδων και στα Εξάρχεια και στην Αττική και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας».