Κούλα Γιαννακίδου: «Ψήφος στο ΚΙΝΑΛ σημαίνει ελπίδα»

Γιαννακίδου:

Του Γιάννη Χαβιανίδη

Σταθερή στις επάλξεις των αρχών που πρεσβεύει το ΚΙΝΑΛ δηλώνει η Κούλα Γιαννακίδου. Η υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το Κίνημα Αλλαγής δηλώνει έτοιμη να εστιάσει στην ανακούφιση και διευκόλυνση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, όπως επίσης και στην αποκατάσταση του ιστού της μεσαίας τάξης, ενώ μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη τονίζει πως πρέπει να καταγραφεί πλέον ως φιλική και οικολογική. 

«Να βρει η Θεσσαλονίκη την αξιακή θέση που δικαιούται και της αναλογεί ιστορικά» τονίζει, μεταξύ άλλων.

-Την ώρα που κάποιοι υποψήφιοι έχουν αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ, εσείς δηλώνετε παρούσα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, παραμένοντας στις επάλξεις και στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά…

«Από τα νεανικά και φοιτητικά μου χρόνια έδινα αδιάλειπτα το «παρών» σε όλους τους αγώνες, κοινωνικούς, εργατικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς που είχαν προοδευτικό πρόσημο και που κατ΄εξοχήν εξέφραζε η ιδεολογία του σοσιαλισμού. Έτσι και σήμερα, παρ΄όλες τις «προσεγγίσεις» (ευγενικές θα έλεγα) που κατά καιρούς μου γινόντουσαν, παραμένω προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών του πολίτη μέσω των διακηρύξεων του ΚΙΝ.ΑΛ. Είναι μακράν του χαρακτήρα μου η «μεταγραφολογία» που έχει διογκωθεί κυρίως το τελευταίο διάστημα και στο χώρο της πολιτικής (φαινόμενο κυρίως του ποδοσφαιρικού χώρου) και που το θεωρώ ιδιαίτερα ευτελιστικό. Παραμένω λοιπόν σταθερή στις επάλξεις των αρχών που πρεσβεύει το Κίνημα και ανεξάρτητα με το ποιος  είναι στο τιμόνι της παράταξης».

-Ποιο θεωρείτε πως είναι το διακύβευμα της κάλπης;

«Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης εκλογικής διαδικασίας στις 7 Ιουλίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμο από οιανδήποτε πλευρά και αν το δούμε. Η σημερινή κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Η αξιωματική αντιπολίτευση ομιλεί για επανεκκίνηση. Ο γνήσιος προοδευτικός χώρος-ΚΙΝΑΛ διεκδικεί την ιστορική θέση που του αναλογεί και σίγουρα θα αποτελέσει το ανάχωμα αλλά και την ελπίδα σε τυχόν στρεβλώσεις. Η παραδοσιακή αριστερά παραμένει πιστή στις διαχρονικές της διακηρύξεις.

Επιτακτική προβάλει η ανάγκη να μείνει πλέον χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση η ακροδεξιά. Και οι λοιποί νεοεμφανιζόμενοι σχηματισμοί προσπαθούν εναγωνίως να αυτοπροσδιορισθούν. Ψήφος, λοιπόν, στο ΚΙΝΑΛ σημαίνει ελπίδα, εμπιστοσύνη, αισιοδοξία. Βεβαιότητα ότι δεν θα διακυβευθεί, εκ νέου, η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ανάπτυξη στον τομέα της παραγωγικότητας, προσέλκυση νέων επενδύσεων, αλλά και διαβεβαίωση ότι θα περιφρουρηθούν όσα κοινωνικά δικαιώματα επέζησαν της τετραετούς λαίλαπας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Θα πρέπει να εστιάσουμε στην ανακούφιση και διευκόλυνση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, αλλά και στην αποκατάσταση του ιστού της μεσαίας κοινωνικής τάξης».

-Ποια είναι τα βασικά προβλήματα της Θεσσαλονίκης που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης;

«Η πόλη πρέπει να αποχαρακτηρισθεί και να καταγραφεί πλέον ως φιλική και οικολογική. Η κατάσταση σε υποδομές και έργα είναι τραγική, καθώς και στο κυκλοφοριακό. Επιβάλλεται η αναβάθμιση των οδικών αρτηριών, έργα υποδομής στον ΟΛΘ, επιτέλους ΜΕΤΡΟ και θαλάσσιες ή και υποθαλάσσιες συγκοινωνίες. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί και στον τομέα της οικονομίας με προσέλκυση επενδύσεων (άθλια η κατάσταση στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου), της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και της παραγωγικότητας. Επίσης πρέπει να υπάρξει διασύνδεση με τις επιστημονικές δομές των δύο κρατικών πανεπιστημίων. Περαιτέρω βελτίωση στον τουριστικό τομέα, όπως επίσης βελτίωση και δημιουργία νέων, ευέλικτων και σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων».

«Χώροι άθλησης για όλους»

-Έχετε γράψει τη δική σας ιστορία στο χώρο του αθλητισμού, ενώ διατελέσατε και ΓΓΑ. Τι θεωρείτε πως πρέπει να βελτιωθεί στο συγκεκριμένο τομέα;

«Φοβούμαι ότι δεν επαρκεί ο διαθέσιμος χώρος να αναφερθώ στους τομείς που έχω υπηρετήσει. Επιγραμματικά, δεδομένου ότι αποτελούν την πυραμίδα της ανθρώπινης ποιοτικής καταξίωσης, αναφέρω τη  διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Χώροι άθλησης για όλους. Καθαρός και δομημένος ερασιτεχνικός αθλητισμός, με ιδιαίτερη επισήμανση στον επαγγελματικό πρωταθλητισμό. Ακόμη ανάπτυξη σχολικού και εργασιακού αθλητισμού, ενίσχυση και ενθάρρυνση του σωματειακού αθλητισμού, ορθολογική στήριξη των ΑΜΕΑ, επιστημονική επιμόρφωση και θωράκιση ομοσπονδιών και αθλητικών στελεχών και τέλος αναβάθμιση διαιτησίας και κρίσης.

-Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας, εφόσον εκλεγείτε;

«Όλα αυτά που ανάφερα παραπάνω συνιστούν  διακαή επιθυμία μου που περιγράφεται με  το τρίπτυχο: Αποκατάσταση και αναβάθμιση του πολιτικού ήθους, να βρει η Θεσσαλονίκη την αξιακή θέση που δικαιούται και της αναλογεί ιστορικά και τέλος ο πολιτισμός και ο αθλητισμός να αποτελούν ύψιστο κοινωνικό αγαθό το οποίο πρέπει να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες της χώρας μας».

-Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου συμμετέχουν ουκ ολίγοι υποψήφιοι. Γιατί κάποιος να ψηφίσει την Κούλα Γιαννακίδου;

«Για τη διαχρονική προσφορά της στα κοινά από οποιαδήποτε θέση υπηρέτησε. Για την εντιμότητα, τη συνέπεια, την καθαρότητα και την αποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει επί σειρά ετών. Ακόμη για τους καθημερινούς αγώνες που συνεχίζει να δίνει στο πλευρό των απλών ανθρώπων. Επίσης για την προοδευτικότητα, τη διορατικότητα, αλλά και τις πρωτοπόρες αντιλήψεις που τη διακρίνουν και τη χαρακτηρίζουν. Για τη συνέπεια λόγων και έργων, γιατί είναι πάντα δίπλα σας, γιατί είναι ο δικός σας άνθρωπος».


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Politik” την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019