Γιώργος Ορφανός: «Θα είμαι στο δεύτερο γύρο των εκλογών»

Γιώργος Ορφανός: «Θα είμαι στο δεύτερο γύρο των εκλογών»

Την πεποίθησή του ότι θα καταφέρει να περάσει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός.

«Η επιλογή στο πρόσωπό μου λύνει τα χέρια όλων των ψηφοφόρων του δημοκρατικού τόξου», τόνισε μεταξύ άλλων στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 107,1  και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι παλιοί και οι νέοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, οι παλιοί και οι νέοι αριστεροί ψηφοφόροι θα με ψηφίσουν, κοντά στους νεοδημοκράτες για τους οποίους έχω δηλώσει ότι θα με στηρίξει η πλειοψηφία τους. Η επιλογή στο πρόσωπό μου λύνει τα χέρια όλων των ψηφοφόρων του δημοκρατικού τόξου. Θα είμαι στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Ο δεύτερος θα βγει από τη μάχη των υπολοίπων».

«Όπου βρέθηκα, έγινε έργο»

«Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες. Τους λέμε ότι έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα, το αναπτύσσουμε κομμάτι – κομμάτι και ως τις εκλογές θα βρίσκεται ολόκληρο στο τραπέζι», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξη ο κ. Ορφανός και συμπλήρωσε:

«Έχουμε γνώση της πόλης και γνωρίζουμε τις ανάγκες της. Και η προσωπική μου διαδρομή μέχρι σήμερα αποδεικνύει ότι διαθέτω ικανότητες να κυβερνήσω το δήμο Θεσσαλονίκης. Το γεγονός ότι όπου βρέθηκα έγινε έργο δίνει στον πολίτη, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων, την εμπιστοσύνη που χρειάζεται για να επιλέξει την υποψηφιότητά μου. Και στη διαδρομή αυτή των 35 χρόνων υποστήριξα περισσότερα από 200 έργα στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή».

Οι πιθανές συνεργασίες

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών, ο πρώην υπουργός επεσήμανε: «Το πεδίο των σκέψεών μου για το πώς θα προχωρήσουμε την επόμενη μέρα είναι πολύ ανοικτό. Όπου υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να προσφέρουν, θα κοιτάξω να συμμαχήσω μαζί τους. Την ώρα που τα κόμματα έχουν ανακοινώσει υποψηφίους, εγώ έρχομαι να ενώσω τους πολίτες. Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν επιθυμούν τα κόμματα να αναμειχθούν σε αυτή τη διαδικασία. Οι Θεσσαλονικείς θα στηρίξουν αυτόν που δεν έχει κομματικές δεσμεύσεις και μπορεί να προχωρήσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Μπορώ να προχωρήσω πράγματα που κάποιος άλλος δε θα μπορούσε να τα κάνει γιατί θα είχε δέσμευση απέναντι στο κόμμα του».

«Τίτλος το… “αντάρτης”»

Τέλος, όσον αφορά το χαρακτηρισμό «αντάρτης» που του αποδίδουν κάποιοι, ο ίδιος σχολίασε: «Μια εκλογή που αφορά στο δήμο μας κάποιοι τη μετατρέπουν σε κομματική εκλογή. Εγώ λέω ότι αυτή η μάχη αφορά τους δημότες, στην περιοχή μου, στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και θα ζήσω. Άρα είναι μικρό το τίμημα να σε αποκαλούν κάποιοι αντάρτη γιατί θέλεις να βοηθήσεις την πόλη σου. Εμένα μου αρέσει. Και τελικά είναι… και ένας τίτλος. Είσαι “αντάρτης για την πόλη σου”».