Γ. Καμίνης: «Βασικός πολιτικός εχθρός ο λαϊκισμός»

Γ. Καμίνης: «Λυπηρή η αποχώρηση Βενιζέλου»
Φωτ. αρχείου

Ως τον βασικό πολιτικό «εχθρό» χαρακτήρισε τον λαϊκισμό ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος εκπροσώπησε το Κίνημα Αλλαγής στο συνέδριο της «Δράσης».

Αφού ευχαρίστησε τα στελέχη του κόμματος για τη στήριξη που του προσέφεραν στις δημοτικές εκλογές του 2014, υπενθύμισε ότι «μαζί βρεθήκαμε και το 2015 και κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη». «Με το δημοψήφισμα βρεθήκαμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, όταν άλλοι έπαιζαν τη χώρα στα ζάρια» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

Κάνοντας ειδική μνεία στη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε ότι «σε στιγμές κρίσιμες η δημοκρατία επιβάλλει συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων πάνω σε θεμελιώδεις επιλογές και η ανάγκη αυτή αφορά περισσότερο τα εθνικά θέματα».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όσους «με ευκολία κάνουν λαοσυνάξεις, ανεμίζουν σημαίες και σύμβολα για να σπείρουν τη διχόνοια». Πρόσθεσε όμως, ότι «εδώ φαίνεται το θάρρος αλλά και η υπευθυνότητα μίας πολιτικής ηγεσίας».

Γιατί, όπως εξήγησε, «δεν αρκεί να φέρνεις μία συμφωνία στη Βουλή για να διευρύνεις μία ευκαιριακή πλειοψηφία, καθώς η αντοχή μίας συμφωνίας μέσα στον χρόνο διασφαλίζεται όταν έχεις μεριμνήσει εκ των προτέρων για την ευρύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση με άξονα τα ανθρώπινα δικαιώματα την δικαιοσύνη και την αξιοκρατία», τόνισε ο κ. Καμίνης.

Δείτε επίσης: Εισαγγελέας για τις απειλές σε βουλευτές των ΑΝΕΛ