Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο συγκατηγορούμενός μου λέει ψέματα»

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής
INTIME

Κατά του συγκατηγορουμένου του στράφηκε ο Ιωάννης – Βασίλειος Κομιανός στην απολογία του ενώπιον του Δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ανέφερε ότι θα στραφεί εναντίον του νομικά. Λίγο πριν ο συγκατηγορούμενός του Γιώργος Δήμου είχε αναφέρει στο δικαστήριο ότι το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013, την ημέρα δηλαδή που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, πως ο Κομιανός του είπε έξω από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας, ότι «πάμε για μάχη» καθώς επίσης και ότι «έχουν πιάσει κάτι δικούς μας και πάμε να τους απελευθερώσουμε».

Ερωτηθείς από τον πρόεδρο του Δικαστηρίου γιατί ο συγκατηγορούμενός του το είπε μόνο γι αυτόν και όχι για κάποιον άλλον ο Κομιανός απάντησε ότι δεν ξέρει.

Ο Κομιανός δήλωσε επίσης ότι σοκαρισμένος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και υποστήριξε ότι έμαθε για τη δολοφονία από την τηλεόραση την επόμενη μέρα του εγκλήματος. Σε ότι αφορά την ημέρα της δολοφονίας ο Κομιανός υποστήριξε ότι μιλήσει τηλεφωνικά με τους συγκατηγορούμενούς του Πατέλη και Τσακανίκα και ενώ ο ίδιος βρίσκονταν στο Αιγάλεω. Ερωτηθείς από τον πρόεδρο της έδρας εάν είχε άλλη ενημέρωση ο ίδιος για τη δολοφονία Φύσσα ο Κομιανός ανέφερε πως δεν είχε.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις της έδρας αναφορικά με την ενημέρωση που μπορεί να είχε για τη δολοφονία Φύσσα, ο Κομιανός υποστήριξε:

«Δεν γνώριζα τον Παύλο Φύσσα»

«Εγώ ο Τσακανίκας και κάποια άλλα άτομα βρεθήκαμε στα γραφεία του Πειραιά, 2 με 3 ημέρες μετά την ανθρωποκτονία. Συζητούσαμε για τη δολοφονία, πως έγινε και γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος. Βασικά ήμασταν όλοι σε σοκ, γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος. Μέχρι και σήμερα τι έγινε ακριβώς έγινε και γιατί εγώ δεν το έχω μάθει».

Ακόμη, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα, και ότι δεν έχει πάει ποτέ στην καφετέρια «Κοράλι». Μάλιστα εξέφρασε την ελπίδα «ο Ρουπακιάς να μας εξηγήσει τι έγινε εκείνο το βράδυ», επαναλαμβάνοντας ότι σοκαρίστηκε από τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου.

Μέλος Δικαστηρίου: Ναι άλλα έχουμε ακούσει συνομιλίες που κάποιοι επιχαίρουν για το θάνατο του Φύσσα…

Κατηγορούμενος: Ναι αλλά δεν είμαι εγώ, αυτοί δεν είναι άνθρωποι.

Τέλος, ανέφερε ότι σήμερα δεν έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή διότι, όπως είπε, ένας από τους όρους που του επιβλήθηκαν κατά την αποφυλάκιση ήταν να μην έχει σχέση με τους συγκατηγορουμένους του.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.