Δίνουν προαγωγές σε… δικά τους παιδιά με «φωτογραφικές προκηρύξεις»

Έφτασε η ώρα των αγωγών για 13ο και 14ο μισθό

Με φωτογραφικές προκηρύξεις η κυβέρνηση δίνει προαγωγές σε δικά της παιδιά καθιερώνοντάς τα ως επιτελικά στελέχη, καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος σημειώνει πως «μόνο ως φάρσα μπορεί να εκληφθεί η “μεταρρύθμιση” της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με στόχο τον ορισμό δήθεν ακομμάτιστων Επιτελικών Στελεχών στη Δημόσια Διοίκηση».

Εμπαιγμός από το Μέγαρο Μαξίμου 

Μάλιστα κάνει λόγο για εμπαιγμό που επιχειρείται από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνοντας ότι «η Κυβέρνηση αποφάσισε  να εκδώσει σειρά φωτογραφικών προκηρύξεων ώστε να προωθηθούν συγκεκριμένα πρόσωπα ακόμα και για θέσεις που έχουν τα ίδια καθήκοντα, όπως αυτές των Διοικητικών Γραμματέων».

«Στόχος της», συνεχίζει ο Γιώργος Γεωργαντάς, «είναι να καταλάβουν τις θέσεις ήδη υπηρετούντες Γενικοί Γραμματείς, μετακλητοί υπάλληλοι καθώς  και άλλοι πολιτικοί τους φίλοι. Ταυτόχρονα αποκλείονται όσα σοβαρά στελέχη  Υπουργείων δεν είναι “συνεργάσιμα”. Με τον τρόπο αυτό, οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φιλοδοξούν να ελέγξουν τη Δημόσια Διοίκηση ακόμα και μετά το πέρας της κυβερνητικής τους θητείας.

Ενδεικτικό παράδειγμα των μεθοδεύσεων της Κυβέρνησης είναι ότι για τον Διοικητικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού απαιτείται απλή γνώση αγγλικής γλώσσας και πενταετής άσκηση δικηγορίας με εμπειρία σε θέματα Δημοσίου Δικαίου. Όλως τυχαίως, αυτά είναι τα ακριβή προσόντα της κυρίας Κουρνέτα που κατέχει ήδη τη θέση σήμερα».