«Δεν θα ξαναέρθουν μνημόνια, χωρίς να προηγείται δημοψήφισμα»

Χριστοδουλοπούλου: «Δεν εκτιμήθηκε η ειλικρίνειά μου»
INTIME

«Δεν θα ξαναέρθουν μνημόνια χωρίς να προηγείται δημοψήφισμα και δεν θα συνταγματοποιήσουμε τον νεοφιλελευθερισμό βάζοντας μέσα ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και ύψος ελλειμμάτων» τόνισε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου και πρόσθεσε ότι «τα ζητήματα που αναδείχθηκαν στον καιρό των μνημονίων χρειάζονται μια νέα ρύθμιση και αυτό κάνει η πρότασή μας για τη συνταγματική αναθεώρηση».

Μιλώντας στην Ολομέλεια, η κ. Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι «η κρίση νομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος, δηλαδή η αδυναμία του να αναπαραχθεί, δεν έχει λήξει, υπάρχει ακόμη» και προσέθεσε: «Και η πόλωση και η απουσία συναίνεσης έχει να κάνει ακριβώς με αυτό. Έχει να κάνει με το ότι στην κρίση νομιμοποίησης αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν μπορείτε να το παραδεχθείτε. Είναι αδύνατο να κατανοήσετε πως η κοινωνία εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας τους επαγγελματίες της πολιτικής εκτός της εξουσίας».

Σημείωσε ότι διαψεύστηκε η «Αριστερή παρένθεση» και εκτίμησε ότι θα διαψευστεί και η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. «Είναι έπαινος για την πρότασή μας να τη χαρακτηρίζετε ως συνταγματικό λαϊκισμό. Δηλαδή η πρότασή μας είναι τόσο λαοφιλής που μας ονομάζεται λαϊκιστές» είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε: «μακάρι η ελληνική κοινωνία να έχει χειραφετηθεί αυτά τα χρόνια και να θεωρεί ότι είναι σωστό να είναι το κράτος θρησκευτικά ουδέτερο, ότι είναι σωστό να μην υπάρχει πρωθυπουργός τεχνοκράτης, ότι είναι φιλολαϊκό να φύγουν οι επαγγελματίες πολιτικοί και να μην είναι αιώνιοι».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ενώ είναι υπέρ του σταθερού πολιτικού κύκλου στη διακυβέρνηση της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης από τότε που έχει εκλεγεί ζητά εκλογές.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου καταλήγοντας υπογράμμισε: «Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να αναβαθμίσουμε το Κοινοβούλιο, να μιλήσουμε επί της ουσίας για να καταλάβει επιτέλους η κοινωνία ότι δεν είμαστε ίδιοι. Διότι με τον τρόπο που ασκείται η πολιτική, με την καταστροφολογία, με τη δαιμονοποίηση, με τα ψέματα, δεν μπορεί να κατανοήσει η κοινωνία τι ακριβώς συμβαίνει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ