Δούρου: «Στηρίζουμε το Σισμανόγλειο με πάνω από 2 εκατ. ευρώ»

Δούρου: «Στηρίζουμε το Σισμανόγλειο με πάνω από 2 εκατ. ευρώ»

Στη στήριξη της περιφέρειας Αττικής στο Σισμανόγλειο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Ρένα Δούρου, στο σύντομο χαιρετισμό της κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του νοσοκομείου.

Η περιφερειάρχης έκανε λόγο για συστηματική υποστήριξη της δημόσιας υγείας από την περιφέρεια Αττικής, μία «στρατηγική επιλογή» που υπηρετεί τον κοινωνικό ρόλο που οφείλει να έχει η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Για το λόγο αυτό και χρηματοδοτούμε με 40,6 εκατομμύρια ευρώ την προμήθεια σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού όλων των δημοσίων νοσοκομείων της Αττικής, στη βάση της σχετικής πρότασης του Υπουργείου Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η στήριξη του Σισμανόγλειου με πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ. Συνεχίζουμε, αθόρυβα και δυνατά», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου.

Η χρηματοδότηση της περιφέρειας Αττικής

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η περιφέρεια, στηρίζοντας έμπρακτα το δικαίωμα όλων των πολιτών στην υγεία, χρηματοδοτεί, μέσω του ΠΕΠ Αττικής, τη λειτουργία 54 Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Αττική, για τα επόμενα 3 χρόνια, με προϋπολογισμό ύψους 22,3 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και την προμήθεια νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, με 3,6 εκατομμύρια ευρώ.