«Ευτυχής» ο Τραμπ με την δημοσιοποίηση της έκθεσης του Μάλερ

Ρίχνει τους τόνους στο μεταναστευτικό ο Λευκός Οίκος

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, σε δηλώσεις της, ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, δεν έχει κανένα πρόβλημα με την πιθανή δημοσιοποίηση της έκθεσης του Ρόμπερτ Μάλερ, του ειδικού εισαγγελέα που ερευνούσε την πιθανή ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

«Νομίζω ότι ο πρόεδρος δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Είναι περισσότερο από ευτυχής που όλα όσα αφορούν το συγκεκριμένο θέμα δημοσιοποιούνται, καθώς ξέρει ακριβώς τι συνέβη και τι δεν συνέβη, και ειλικρινά όλη η Αμερική το ξέρει πλέον», δήλωσε στο δίκτυο NBC η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Μπιλ Μπαρ έδωσε στη δημοσιότητα χθες, Κυριακή μια περίληψη τεσσάρων σελίδων της έκθεσης του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, απορρίπτοντας οποιαδήποτε συμπαιγνία μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 και της Ρωσίας. Αλλά η έκθεση στο σύνολό της παραμένει εμπιστευτική.

Η δημοκρατική ηγεσία του Κογκρέσου απαίτησε χθες βράδυ τη δημοσιοποίηση της «πλήρους» έκθεσης, εκτιμώντας ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «δεν είναι ουδέτερος παρατηρητής».

«Η επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης (Μπιλ) Μπαρ εγείρει τόσα ερωτήματα όσα απαντά», έγραψαν η πρόεδρος των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ. «Είναι επείγον να δημοσιοποιηθεί η πλήρης έκθεση και όλα τα συναφή έγγραφα».

Η Σάρα Σάντερς επέμεινε από την πλευρά της σήμερα το πρωί μιλώντας στο δίκτυο NBC ότι οι Αμερικανοί «ξέρουν ότι δεν υπήρξε συμπαιγνία, ότι δεν υπήρξε παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, και ότι ο πρόεδρος έχει δικαιωθεί απολύτως».