Η Κίνα απαντά και πέφτει η Αθήνα – Πτώση 1,6%

Παραπαίει το Χρηματιστήριο δίχως εισροές και διεθνείς δείκτες – Πτώση 0,79%
INTIME

*** Κέρδη 5% του ΓΔ σε εβδομαδιαίο επίπεδο

Με πτώση 1,60% στις 831,70 μονάδες έκλεισε η Αθήνα, ωστόσο η συμπεριφορά της αγοράς ήταν αξιοπρόσεκτη.

Με την είδηση ότι η Κίνα επέβαλε δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα, το ελληνικό χρηματιστήριο έφθασε να καταγράφει πτώση έως και 2,75%, καθώς εντάθηκαν οι πωλήσεις τραπεζικών μετοχών. Την ίδια στιγμή οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωναν χαμηλότερες απώλειες από την ελληνική αγορά. Στην Αθήνα μετά τη μεγάλη πτώση εμφανίστηκαν αγοραστές, και η πτώση περιορίστηκε στο μισό.

Αυτή η συμπεριφορά της ελληνικής αγοράς δείχνει ότι, μετά τους επενδυτές που είχαν τοποθετηθεί λόγω των εκλογών («Mitsotakis trade»), εμφανίζονται αγοραστές στις τράπεζες, αλλά και σε άλλες μετοχές, όπως ενέργεια, κατασκευές.

Άρα υπάρχουν επενδυτές που παίρνουν τη “σκυτάλη”, κι αυτό είναι σημαντικό για το χρηματιστήριο και την ελληνική οικονομία, καθώς θα μπορέσει να εκμεταλλευθεί τα κεφάλαια που θα εισρεύσουν.

Κατά τα άλλα, όλοι οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο τι θα πει στην εναρκτήρια ομιλία του στο Jackson Hole ο πρόεδρος της FED, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται με ενδιαφέρον η αξιολόγηση της Moody’s.

Πτώση 1,47% η Εθνική Τράπεζα στα 2,284 ευρώ. Πτώση 2,99% η Eurobank στα 0,6975 ευρώ. Με βουτιά 5,86% η Alpha Bank στα 1,477 ευρώ. Με πτώση 1,79% η Τράπεζα Πειραιώς στα 2,74 ευρώ.

Με πτώση 3,56% η Eλλάκτωρ στα 2,17 ευρώ. Με πτώση 3,76% η Μπέλα στα 9,98 ευρώ.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 54,2 εκατ. ευρώ.