Αναιρεί τον εαυτό του ο Παρασκευόπουλος!

Την κατάργηση του νόμου που ο ίδιος εμπνεύστηκε για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων, ζητά τώρα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή του καναλιού της Βουλής, «Πρωινή Ανάγνωση», ο Νίκος Παρασκευόπουλος τόνισε ότι ο νόμος του, είχε έκτακτο χαρακτήρα και στόχευε στην αντιμετώπιση των συνθηκών συμφόρησης που ίσχυαν στις ελληνικές φυλακές την εποχή εκείνη, κάτι που όπως είπε ο ίδιος: «Δεν μπορεί να ισχύει για πάντα».

Ανακοίνωση για το συγκεκριμένο ζήτημα εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία στην οποία αναφέρει:

«Ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος αφού έβγαλε από τις φυλακές περισσότερους από 2.000 κρατούμενους για κακουργήματα, σήμερα εισηγήθηκε την κατάργηση του νόμου του, με το επιχείρημα ότι είναι, πλέον, αχρείαστος!

Πράγματι ό,τι καταστροφικό ήθελε να πετύχει ο κ. Παρασκευόπουλος το πέτυχε. Ας πείσει, όμως, και τον Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει το πάγιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μόλις την Παρασκευή χαρακτήρισε αναγκαίο τον κατάπτυστο νόμο του»

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της ΝΔ για το θέμα, η οποία αναφέρει:

Τα ακροδεξιά ιδεολογήματα της ΝΔ είναι γνωστά, το ίδιο και οι διαρκείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, και δημιουργίας fake news. Για όλα αυτά δόθηκαν απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή, πριν από λίγες μέρες, σε μια συζήτηση που μάλλον ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να ξεχάσει αφού ο ίδιος έμεινε παντελώς και παγκοίνως έκθετος, ως προς τη σχέση του κόμματός του με την ανομία και την εμπλοκή σε σκοτεινές υποθέσεις, ακόμα και του ίδιου προσωπικά”.