«Κυρίαρχη η απόφαση της Αργεντινής να απευθυνθεί στο ΔΝΤ»

Η Γερμανία εμμένει στον NordStream 2 παρά την κρίση στην Ουκρανία

Σε δηλώσεις σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης της Αργεντινής να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, γεγονός που ξυπνάει μνήμες στους πολίτες της χώρας, προέβη ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο Ζάιμπερτ χαρακτήρισε την κίνηση αυτή, ως «κυρίαρχη απόφαση», επαινώντας ταυτόχρονα την αργεντίνικη κυβέρνηση για την απόφαση εφαρμογής ορισμένων μεταρρυθμίσεων, που σκοπό έχουν την ανάκαμψη της οικονομίας.

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης

Μιλώντας σχετικά με το ζήτημα, ο Γερμανικός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «πρόκειται για κυρίαρχη απόφαση της Αργεντινής να απευθυνθεί στο ΔΝΤ. Η Γερμανία πάντα στήριζε την οικονομική μεταρρυθμιστική πορεία της Αργεντινής. Η Αργεντινή, πέρα από αυτό, είναι για μας ένας σημαντικός εταίρος. Η γερμανική κυβέρνηση συνεργάζεται με την χώρα της λατινικής Αμερικής και διμερώς αλλά και πολυμερώς καλά και στενά».

Όσον αφορά το γεγονός ότι η Αργεντινή έχει για το τρέχον έτος την προεδρία της G20 διαδεχόμενη την Γερμανία, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σημείωσε ότι το Βερολίνο στηρίζει εντατικά τη χώρα και τις προετοιμασίες που διεξάγει για να διοργανώσει  την Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στο Μπουένος ‘Αιρες.