Μέι: «Ό,τι καλύτερο για τη χώρα μου το σχέδιο Brexit»

Ευκαιρία για συμφωνία στις συνομιλίες για το Brexit βλέπει η κυβέρνηση
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φωτογραφία Αρχείου

Στην ομιλία της, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, υπεραμύνθηκε το σχέδιο που συμφωνήθηκε για τους όρους διεξαγωγής της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντάς το ως «ότι καλύτερο» για τη χώρα της.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην βρετανική πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνιγκ Στρίτ, η Μέι δήλωσε πως «το πιστεύω, με κάθε ίνα της ύπαρξής μου, ότι ο δρόμος που ακολούθησα είναι ο καλύτερος για τη χώρα μου», υπογραμμίζοντας ότι η ίδια ενεργεί με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και θα συνεχίσει να το κάνει, στον απόηχο της παραίτησης 4 μελών της κυβέρνησής της σήμερα.

Επιπλέον, η πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε  ότι κανείς δεν αντιπρότεινε ένα εναλλακτικό σχέδιο στο δικό της κι ότι όλες οι επιλογές περιλάμβαναν μια συμφωνία για ένα δίκτυ ασφαλείας (backstop) για τα ιρλανδικά σύνορα, την οποία επέκριναν σφόδρα στελέχη του κόμματός της.

«Εάν δεν προχωρήσουμε με αυτή τη συμφωνία, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τις συνέπειες αυτού. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι βαθιάς και σοβαρής αβεβαιότητας, τη στιγμή που οι Βρετανοί πολίτες απλά θέλουν να το προχωρήσουμε».

Πάντως από την πλευρά της, η Τερέζα Μέι απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.