Μαξίμου: «Χωρίς των μανδύα των μνημονίων η ΝΔ δεν μπορεί να κυβερνήσει»

Ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ (Κουκοδήμου, Στύλιου), που προεξόφλησαν την ύπαρξη τέταρτου μνημονίου στη χώρα, κυβερνητικές πηγές σχολίασαν τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Μετά τον κ. Κουκοδήμο, ακόμη ένας βουλευτής της ΝΔ, αυτή τη φορά ο Γιώργος Στύλιος, προεξόφλησε τέταρτο μνημόνιο σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη» αναφέρουν μεταξύ άλλων κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν: «Κάθε μέρα επιβεβαιώνεται όλο και πιο έντονα, ότι με τη χώρα έξω από τα μνημόνια και την οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά, η ΝΔ έχει μείνει χωρίς άλλοθι και πλέον αναγκάζεται να ομολογήσει ότι χρειάζεται τον μανδύα των μνημονίων για να μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της».

Επίσης οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν «Τις απολύσεις, την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη μείωση του κατώτατου μισθού, το ασφαλιστικό Πινοσέτ και ό, τι αντικοινωνικό μέτρο δεν κατάφερε ούτε το ΔΝΤ να επιβάλλει. Επειδή ο κ. Μητσοτάκης θα μείνει με την όρεξη μετά τις εκλογές, μπορεί να αρκεστεί στην εφαρμογή του προγράμματός του στο εσωτερικό της ΝΔ. Αν βέβαια ο κ. Γεωργιάδης του επιτρέψει να παραμείνει αρχηγός της».