«Παρακμιακός θίασος η κυβέρνηση»

Συνάντηση Μητσοτάκη – Δικαστών τη Δευτέρα (7/1)

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση την οποία χαρακτήρισε «παρακμιακό θίασο», άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι «η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα, είναι μια εικόνα ενός αδύναμου πρωθυπουργού που δεν μπορεί να ελέγξει τον υπουργό Άμυνας».

Η δήλωση αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε στο πλαίσιο του σχολιασμού του για τις εξελίξεις που έχουν προκύψει στο εσωτερικό της κυβέρνησης μετά την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αναλυτικά η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Σε μια εποχή που το βασικό ζητούμενο για τη χώρα είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της σε όλους τους τομείς, η κυβέρνηση θυμίζει παρακμιακό θίασο. Η εικόνα ενός αδύναμου Πρωθυπουργού που δεν μπορεί ή δεν θέλει να ελέγξει τον Υπουργό Άμυνας είναι απλά θλιβερή.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που σκανδαλώδεις υποθέσεις γύρω από το Προσφυγικό, τη Δ.Ε.Η., την Ε.Ρ.Τ., έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας.

Το μόνο που επιβεβαιώνεται ότι απασχολεί τους κ. Τσίπρα και Καμμένο είναι πώς θα παραμείνουν για λίγο ακόμα στις καρέκλες τους. Για αυτό και ανέχεται ο ένας τους εκβιασμούς του άλλου.

Η Πατρίδα μας, όμως, στο μεταξύ χάνει δύναμη, σοβαρότητα και αξιοπιστία. Διασύρεται διεθνώς.

Μέχρις εδώ. Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί το συντομότερο από αυτό το συνονθύλευμα του κυνισμού και της ανικανότητας που παριστάνει την κυβέρνηση. Οι Έλληνες θέλουν και μπορούν να ξαναβρούν, επιτέλους, το δρόμο του αληθινού πατριωτισμού, της αξιοπιστίας, της σοβαρότητας και της προόδου».