Μπακογιάννης: Συζήτηση για την Αθήνα με Ρέππα – Παπαθανασίου

Μπακογιάννης: Τη Δευτέρα (20/5) η κεντρική προεκλογική ομιλία (vd)

Για μείζονα ζητήματα που απασχολούν την Αθήνα και ιδιαιτέρως εκείνα που άπτονται του πολιτισμού, συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης με δύο ανθρώπους της Τέχνης, τον Μιχάλη Ρέππα και τον Θανάση Παπαθανασίου.

Ο κ. Μπακογιάννης επανέλαβε ότι η Αθήνα χρειάζεται «μια επίθεση Πολιτισμού» και ανέπτυξε, μεταξύ άλλων, το σχέδιό του για την ενοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το κτίριο του Ακροπόλ.

«Υπήρξαν αντιδράσεις από καθηγητές γι’ αυτό», του είπε ο Θανάσης Παπαθανασίου, με τον υποψήφιο δήμαρχο να απαντά: «Εντάξει… πάντα υπάρχουν αντιδράσεις».

«Στο μόνο που δεν υπάρχει αντίδραση είναι να ανοίξεις το παράθυρο και να αρχίσεις να πετάς λεφτά έξω», συμπλήρωσε ο Μιχάλης Ρέππας.

Επίσης, έγινε αναφορά στην ανάγκη να ενισχυθεί η διεύρυνση της ανακύκλωσης στην Αθήνα, που σήμερα είναι μόλις στο «9%, ενώ το Ταλίν κάνει 49%», όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης, για να προσθέσει: «Όταν ο δήμος δεν κάνει καλά τη δουλειά του, δεν πρόκειται να την κάνει ο πολίτης. Πρέπει να μπούμε και στη λογική της διαλογής στην πηγή».

Αναφέρθηκαν, επίσης, στην ηχορύπανση και τα σημεία που χρειάζεται να πεζοδρομηθούν, τo θέμα του graffiti, όπου πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί και πρόστιμα όταν χρειάζεται, τον αντικαπνιστικό νόμο, που είναι σαν να μην υπάρχει, και τον «τραγέλαφο των συναρμοδιοτήτων του δήμου με άλλους φορείς» σε μία σειρά από ζητήματα που θα έπρεπε εκείνος να έχει την αποκλειστική ευθύνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ