Νέα ψηφοφορία επί της τροποποιημένης πρότασης της Μέι για το Brexit

Νέο «φρένο» στο Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου

Μετά τη χθεσινή καταψήφιση της συμφωνία ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο για τους όρους διεξαγωγής του Brexit, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου, δήλωσε ότι σήμερα οι Βρετανοί βουλευτές θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν πάνω σε δύο προτεινόμενες αλλαγές στη συμφωνία.

Σε ψηφοφορία θα τεθεί αργότερα ενώπιον του σώματος η πρόταση της κυβέρνησης της Μέι βάσει της οποίας το κοινοβούλιο απορρίπτει την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου χωρίς συμφωνία, όμως επισημαίνει πως η αποχώρηση χωρίς συμφωνία είναι αυτό που νομίμως θα συμβεί, αν δεν υπερψηφιστεί μια συμφωνία.

Ο Μπέρκοου δήλωσε πως επέλεξε να θέσει σε ψηφοφορία μια τροπολογία που προτάθηκε από τη βουλευτή των Συντηρητικών Καρολάιν Σπέλμαν, υποστηρίχθηκε από βουλευτές αρκετών κομμάτων και επιδιώκει να αποκλείσει μια έξοδο χωρίς συμφωνία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων επέλεξε επίσης μια τροπολογία που προτάθηκε από μια ομάδα συντηρητικών βουλευτών και καλεί την κυβέρνηση να καθυστερήσει το Brexit μέχρι τις 22 Μαΐου ώστε να δοθεί χρόνος για τη λήψη μέτρων με στόχο να μετριασθούν οι συνέπειες μιας αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.