Απίστευτο ξέσπασμα Μαρκογιαννάκη κατά Μητσοτάκη!

Απίστευτο ξέσπασμα Μαρκογιαννάκη κατά Μητσοτάκη!

Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος δεν συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Χανιά.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Επιμελητήριο Χανίων, ο πρώην υπουργός κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «αχαριστία» προς το πρόσωπό του, ενώ έκανε λόγο και για «οικογενειοκρατία».

Παράλληλα, σημείωσε ότι, με βάση τα τωρινά δεδομένα, δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος με κανένα κόμμα στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Η μεγαλύτερη πολιτική ατιμία»

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε στη μέχρι και σήμερα πολιτική του πορεία και στην προσφορά του στη ΝΔ, δήλωσε υπερήφανος που, όπως είπε, δεν είναι από τζάκι και στην πολιτική του πορεία στηρίχθηκε πάντα σε φίλους και στην κοινωνία.

Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του, Μαρίκα, λέγοντας: «Ο Κώστας Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρίκα, με σέβονταν. Με το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Μαρίκας Μητσοτάκη πέθανε και η ανθρωπιά και το φιλότιμο. Έρχονται τώρα τα τέκνα τους και διαπράττουν τη μεγαλύτερη πολιτική ατιμία που έχει γίνει ποτέ στο νομό Χανίων».

«Όλα γίνονται για την πρωτιά της Ντόρας»

Αναφερόμενους στους λόγους για τους οποίους κατά την άποψη του δεν είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στα Χανιά, υποστήριξε μεταξύ άλλων:

«Απέναντί μου έχω την οικογενειοκρατία με την πλέον άθλια μορφή. Όλα γίνονται για την πρωτιά της Ντόρας. Ποτέ δεν συμβαίνει να κόβουν κάποιον που έχει τη λαϊκή στήριξη. Αντιμετωπίζω μια απίστευτη οικογενειακή άθλια συμπεριφορά. Αντιμετωπίζω την αχαριστία από την Ντόρα, την Ντόρα που στάθηκα δίπλα της στη “Δημοκρατική Συμμαχία”».

«Καταγγέλλω τον πρόεδρο της ΝΔ ως προδότη του κόμματος»

Ακόμη, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι στις εκλογές του 2015 στην περιοχή των Χανίων στήριξε συγκεκριμένη υποψήφια με το Ποτάμι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το 2015, έγινε προδοσία του κόμματος στα Χανιά. Γιατί ο κ. πρόεδρος ο σημερινός και η παρέα στήριξαν το Ποτάμι. Συγκεκριμένη υποψηφία του Ποταμιού. Και υπελήφθη ελαχίστων υποψηφίων η ΝΔ και δεν έβγαλε βουλευτή και πήγαν στράφι 2-3 χιλιάδες ψήφοι που πήγαν άλλου. Καταγγέλλω τον πρόεδρο της ΝΔ ως πέμπτη φάλαγγα του κόμματος στις εκλογές του 2015. Ως προδότη του κόμματος».

Παράλληλα, ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που, όπως είπε, έκανε προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ, παρουσιάζοντας και σειρά επιστολών που του είχε στείλει.

«Τον Αύγουστο του 2018 με δέχθηκε μετά από 2,5 χρόνια στο γραφείο του. Μου ζήτησε να τον διευκολύνω για να προχωρήσει σε ανανέωση. Είναι ψεύτης γιατί βάζει στα ψηφοδέλτια μεγαλύτερους από εμένα», υποστήριξε.

Επεσήμανε ακόμα, ότι στόχος του ήταν να φύγει από την πολιτική «με ψηλά το κεφάλι και όρθιος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές με κάποιο άλλο κόμμα, επανέλαβε τις δύο προϋποθέσεις που είχε θέσει: το κόμμα αυτό να μπει στη Βουλή και να αποδεχθεί ότι ο ίδιος θα είναι ανεξάρτητος συνεργαζόμενος υποψήφιος.

«Δεν προέκυψαν αυτές οι προϋποθέσεις. Αυτή τη στιγμή όπως έχουν τα πράγματα δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος», είπε χαρακτηριστικά.