Ο Ανδρουλάκης ζητά την παραίτηση Ταγιάνι για τον Μουσολίνι

Ο Ανδρουλάκης ζητά την παραίτηση Ταγιάνι για τον Μουσολίνι

Την παραίτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ζήτησε ο Έλληνας ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τις θετικές αναφορές που έκανε ο κ. Ταγιάνι στο φασιστικό καθεστώς του Μπενίτο Μουσολίνι.

Όπως δήλωσε ο ευρωβουλευτής: «Τα φασιστικά και ναζιστικά καθεστώτα της δεκαετίας του 1930 αιματοκύλησαν την Ευρώπη και τον κόσμο, προσπάθησαν να εξοντώσουν όσους τους αντιστάθηκαν και οργάνωσαν το ολοκαύτωμα. Η διακυβέρνησή τους δεν διαχωρίζεται σε θετικά και αρνητικά. Ήταν συνολικά μία μαύρη εποχή για την ανθρωπότητα».

 «Δεν συνάδουν με το αξίωμά του οι δηλώσεις του»

Και πρόσθεσε: «Οι δηλώσεις του Προέδρου Ταγιάνι, με το οποίο εκθειάζονται οι θετικές δράσεις της Φασιστικής Δικτατορίας του Μπενίτο Μουσολίνι, δεν συνάδουν με το αξίωμά του ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης ξεκίνησε μέσα από τους τόπους της εξορίας του φασιστικού καθεστώτος όπου ο Αλτιέρο Σπινέλι συνέγραψε το Μανιφέστο του Βεντοτένε».

Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζοντας, δήλωσε πως: «μετά από αυτή την προσβολή του δημοκρατικότερου ευρωπαϊκού θεσμού, ο κύριος Ταγιάνι οφείλει να παραιτηθεί».

Δείτε επίσης: Συγγνώμη Κυρίτση – «Άδειασμα» από τον Φίλη (vd)