Ο Απόλλωνας Ψαρουδάκης είναι ο άνθρωπος που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Ο 32χρονος Απόλλωνας Ψαρουδάκης είναι ο άνθρωπος που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Γιος του αγγειοχειρούργου, Αντώνη Ψαρουδάκη, σύμφωνα με την τηλεόραση του Star, ο άτυχος snowboarder ήταν μόνιμος κάτοικος Λουξεμβούργου που σπούδασε μηχανικός επίγειων συστημάτων στο πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ στην Αγγλία και ήρθε στην Ελλάδα για τις γιορτές.

Στη Βασιλίτσα βρέθηκε μαζί με την παρέα του, άλλους τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, προκειμένου να εξασκηθεί στο αγαπημένο του άθλημα, εγχείρημα που έμελε να αποβεί μοιραίο για τη ζωή του.

Το γεγονός ότι λόγω της χιονοθύελλας που είχε προηγηθεί στην πίστα «Γαλάνη» δημιούργησε συνθήκες χιονιού που ήταν απάτητο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην δημιουργία χιονοστιβάδας, ενώ και ο καιρός δεν ήταν καλός, με την πυκνή ομίχλη να εμποδίζει την ορατότητα.

Τελικώς η χιονοστιβάδα παρέσυρε τον άτυχο 32χρονο για 120 μέτρα περίπου και στη συνέχεια τον καταπλάκωσε. Θαμμένος από το χιόνι παρέμεινε τουλάχιστον για 20 λεπτά μέχρι να τον βρουν οι υπάλληλοι του κέντρου για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο των Γρεβενών όπου και κατέληξε.