Ο Μασούτης εξαγόρασε την Προμηθευτική και… κατεβαίνει Αθήνα

Δεσμεύτηκε η περιουσία της Προμηθευτικής τροφίμων ΑΕ

Δυναμική είσοδο στην Αθήνα πραγματοποιεί η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ, καθώς εξαγόρασε την αλυσίδα καταστημάτων Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ, που βρίσκεται στον νομό Αττικής, με 57 σημεία πώλησης σε λειτουργία και δύο νέα που ανοίγουν με τον πρότυπο σχεδιασμό καταστημάτων Μασούτης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει κάνει η εταιρεία της Βόρειας Ελλάδας στα 42 χρόνια τής αναπτυξιακής πορείας της, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τετάρτη (16/5).

Σύμφωνα με αυτήν, η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της, Γιάννη Μασούτη, είχε εκφράσει την επιθυμία για επέκταση του δικτύου της στην Αττική, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, οι οποίες είναι προφανές ότι βρέθηκαν και ευνόησαν μία επιτυχημένη εξαγορά.

Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης ΑΕ και η δυναμική της

Η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ αποτελεί market leader του κλάδου στη Βόρεια Ελλάδα. Διαθέτει δίκτυο καταστημάτων με 273 καταστήματα, 251 καταστήματα λιανικής και 22 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry.

Αναπτύσσεται γεωγραφικά σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Εύβοιας και τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Θάσο. Για το 2017, το προσωπικό που απασχολήθηκε από την εταιρεία, στο σύνολό του ήταν 7.479 άτομα.

«Διασφαλίσαμε τα εργασιακά δικαιώματα»

«Τώρα, η Διαμαντής Μασούτης θα βρίσκεται και στην Αττική και την Άνδρο και θα δώσει την ευκαιρία στους καταναλωτές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα “ελληνικά και οικονομικά” σούπερ μάρκετ Μασούτης. Η διοίκηση της εταιρείας καλωσόρισε θερμά τους εργαζόμενους και τους διαβεβαίωσε ότι θα φροντίσει για την ομαλή μετάβασή τους στην αλλαγή εργοδοσίας, διασφαλίζοντας όλα τα εργασιακά δικαιώματά τους», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Η εταιρεία που διακρίθηκε για 7η συνεχή χρονιά ανάμεσα στις δέκα πρώτες εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, υποδέχεται σε αυτό το ξεχωριστό περιβάλλον εργασίας, που λειτουργεί με σεβασμό και προτεραιότητα στο προσωπικό και τους καταναλωτές, τους 1.050 εργαζόμενους της Προμηθευτικής Τροφίμων ΑΕ, για μία νέα πορεία στο χώρο.

Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητο Logistics Center υψηλών προδιαγραφών με πολλές δυνατότητες που μπορεί να υποστηρίξει και αυτό το μεγάλο βήμα ανάπτυξης της εταιρείας. Επίσης, αναπτύσσει δίκτυο franchise με την επωνυμία “express market”».

Η εξαγορά της Προμηθευτικής είχε γίνει γνωστή από την Τρίτη (15/5) και τελικά επισημοποιήθηκε μία ημέρα αργότερα.