Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «φασίστας», δηλώνει η βουλευτής Ιλχάν Ομάρ

Ντόναλντ Τραμπ είναι «φασίστας», δηλώνει. Πεπεισμένη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «φασίστας» δήλωσε η Ιλχάν Ομάρ. Η μουσουλμάνα βουλευτής των Δημοκρατικών που μπήκε στο στόχαστρο του Ρεπουμπλικα. Ντόναλντ Τραμπ είναι «φασίστας», δηλώνει. Πεπεισμένη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «φασίστας» δήλωσε η Ιλχάν Ομάρ. Η μουσουλμάνα βουλευτής των Δημοκρατικών που μπήκε στο στόχαστρο του Ρεπουμπλικα. ροη

Πεπεισμένη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «φασίστας» δήλωσε η Ιλχάν Ομάρ, η μουσουλμάνα βουλευτής των Δημοκρατικών που μπήκε στο στόχαστρο του Ρεπουμπλικανού προέδρου. Ο τελευταίος την κατηγόρησε ότι «μισεί» τις ΗΠΑ και την κάλεσε να επιστρέψει στη χώρα καταγωγής της.

«Είμαι πεπεισμένη ότι είναι φασίστας», είπε σε δημοσιογράφους η Ομάρ, που κατάγεται από Σομαλούς πρόσφυγες και εξελέγη στη Μινεσότα στις εκλογές του 2018. Παράλληλα, κατήγγειλε ότι ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του θέλουν «να καταπνίξουν τον δημοκρατικό διάλογο και τις διαφορετικές απόψεις» στις ΗΠΑ.

«Το θέμα δεν είμαι εγώ, αλλά ο αγώνας μας για πώς θα έπρεπε να είναι πραγματικά η χώρα μας», πρόσθεσε.

Η επίθεση των οπαδών του Τραμπ στην Ομάρ

Η Ομάρ μπήκε στο στόχαστρο των οπαδών του Τραμπ χθες, Τετάρτη, σε μια προεκλογική συγκέντρωση όπου επικράτησε το σύνθημα «Στειλ’ την πίσω». Ο ίδιος ο πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι «δεν του άρεσε» και «δεν συμφωνεί» με τον τρόπο που αντέδρασε το πλήθος. Πάντως, δεν έκανε κάτι για να σταματήσει το σύνθημα.

Στις αρχές της εβδομάδας ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε φραστικά στην Ομάρ και σε άλλες τρεις συναδέλφους της, όλες του Δημοκρατικού Κόμματος και προερχόμενες από μειονότητες. Τις κατηγόρησε ότι «αγαπούν τους εχθρούς» της Αμερικής και τις κάλεσε να φύγουν από τη χώρα αν δεν τους αρέσει. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σάλο, με τους Δημοκρατικούς να τις χαρακτηρίζουν «ρατσιστικές» και «ξενοφοβικές».

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Πεπεισμένη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «φασίστας» δήλωσε η Ιλχάν Ομάρ. Η μουσουλμάνα βουλευτής των Δημοκρατικών που μπήκε στο στόχαστρο του Ρεπουμπλικανού προέδρου. Ο οποίος την κατηγόρησε ότι «μισεί» τις ΗΠΑ και την κάλεσε να επιστρέψει στη χώρα καταγωγής της.

«Είμαι πεπεισμένη ότι είναι φασίστας», είπε σε δημοσιογράφους η Ομάρ. Κατάγεται από Σομαλούς πρόσφυγες. Εξελέγη στη Μινεσότα στις εκλογές του 2018. Παράλληλα, κατήγγειλε ότι ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του θέλουν «να καταπνίξουν τον δημοκρατικό διάλογο και τις διαφορετικές απόψεις» στις ΗΠΑ.

«Το θέμα δεν είμαι εγώ, αλλά ο αγώνας μας για το πώς θα έπρεπε να είναι πραγματικά η χώρα μας», πρόσθεσε.

Η Ομάρ μπήκε στο στόχαστρο των οπαδών του Τραμπ σε συγκέντρωση όπου επικράτησε το σύνθημα «Στειλ’ την πίσω». Ο ίδιος ο πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι «δεν του άρεσε» και «δεν συμφωνεί» με τον τρόπο που αντέδρασε το πλήθος. Βεβαίως, δεν έκανε κάτι για να σταματήσει το σύνθημα.

Στις αρχές της εβδομάδας ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε φραστικά στην Ομάρ και σε άλλες τρεις συναδέλφους της, όλες του Δημοκρατικού Κόμματος και προερχόμενες από μειονότητες, κατηγορώντας τις ότι «αγαπούν τους εχθρούς» της Αμερικής και τις κάλεσε να φύγουν από τη χώρα αν δεν τους αρέσει. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σάλο, με τους Δημοκρατικούς να τις χαρακτηρίζουν «ρατσιστικές» και «ξενοφοβικές».