Πάνος Καμμένος: «Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί καμία Τουρκία»

Πάνος Καμμένος: «Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί καμία Τουρκία»
INTIME

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός «θα προσπαθήσει να έχει μια πλειοψηφία που θα κρατήσει μέχρι τον Οκτώβριο, διότι πιστεύει ότι τότε θα έχουν φανεί τα αποτελέσματα της εξόδου της χώρας από την εποχή των μνημονίων», ενώ θεωρεί ότι κύριο ρόλο θα παίξουν τα ενεργειακά.

Όπως εξήγησε, οι ενεργειακές συμφωνίες με την Exxon Mobil και την Total –και η αρχή εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου με τα συμβόλαια που υπάρχουν– έχουν αποτελέσματα που αφορούν στην ασφάλεια και τη γεωπολιτική θέση της χώρας, καθώς η Ελλάδα είναι πλέον ο κύριος στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο με ισχυρές συμφωνίες και με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Ταυτόχρονα, «αν τα κοιτάσματα είναι αυτά τα οποία φαίνονται, μόνο για τη νότιο Κρήτη μιλάμε για 350 δισεκατομμύρια δολλάρια» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «αυτό σημαίνει ότι αλλάζουν τα πράγματα στην οικονομία».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του υποστήριξε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1986 συνήψε την πρώτη συμφωνία για ενεργειακά, και μάλιστα στην Επανομή υπάρχουν δύο «ταπωμένες» γεωτρήσεις φυσικού αερίου, οι οποίες –λόγω των γεγονότων του 1987– έκλεισαν, και ο ίδιος ζήτησε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας με επιστολή του στον κ. Σταθάκη να αντικατασταθούν οι σωληνώσεις των γεωτρήσεων διότι είναι επικίνδυνες λόγω διάβρωσης να προκαλέσουν έκρηξη. Ο κ. Καμμένος είχε προτείνει η περιοχή να περιέλθει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να αναλάβει τη σχετική συντήρηση των εγκαταστάσεων η ΜΟΜΑ. Όπως είπε, ο κ. Σταθάκης δεν απάντησε στην επιστολή αυτή.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι, σε αντίθεση με το 1987, η χώρα λόγω των ισχυρών συμμαχιών της «δεν έχει να φοβηθεί καμία Τουρκία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ