Πανελλαδικές 2019: Την Παρασκευή οι βαθμολογίες

Πανελλαδικές: Μέχρι τις 15 Ιουλίου η διορία για το μηχανογραφικό

Την Παρασκευή θα αναρτηθούν στα Λύκεια, οι βαθμολογίες των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι και θα περιέχουν μόνο τον κωδικό του υποψηφίου και το βαθμό που έλαβαν στο εκάστοτε μάθημα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα Πανεπιστήμια.

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

«Χαμηλές βάσεις ακόμη και στις παραδοσιακές σχολές»

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών θα παρατηρηθούν χαμηλές βάσεις ακόμα και στις παραδοσιακές σχολές, όπως τα πολυτεχνεία και οι ιατρικές των κεντρικών ιδρυμάτων.

Παράλληλα, οι επιδόσεις των μαθητών αναμένεται να οδηγήσουν σε ψαλίδι των αριστούχων αλλά και σε βαθμολογική σφαγή σε ένα μεγάλο ποσοστό των διαγωνιζομένων. Πρακτικά, η πτώση που σημειώθηκε πέρσι στις παραπάνω σχολές φέτος θα συνεχιστεί, πολύ πιθανόν με μεγαλύτερη ένταση.

Υπενθυμίζεται ότι τα φετινά θέματα προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από τις επιστημονικές ενώσεις και για μία ακόμα φορά αφορούσαν στα ίδια μαθήματα που πέρσι «γκρέμισαν» τις βάσεις. Φέτος, πάντως, οι διαμαρτυρίες ήταν πιο έντονες, ενώ αρκετοί εκπαιδευτικοί παρέπεμψαν στις οδηγίες βαθμολόγησης που δόθηκαν, σημειώνοντας ότι ορισμένες από αυτές επιχείρησαν να καλύψουν κάποιες ασάφειες των θεμάτων.

Χημεία και Φυσική αναμένεται να είναι και φέτος τα «μοιραία» μαθήματα για τους μαθητές, καθώς, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, ο βαθμός δυσκολίας εξέπληξε ακόμα και τους ίδιους, ενώ τα χρονικά περιθώρια κρίθηκαν ασφυκτικά.