Παπακώστα: Αγωγή σε Μητσοτάκη για «στοχοποίηση»

Παπακώστα: Να ομονοήσουμε στο θέμα της ασφάλειας
INTIME

Αγωγή στον Κυριάκο Μητσοτάκη σκοπεύει να καταθέσει η Κατερίνα Παπακώστα, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή της.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι τη «στοχοποιεί» και προανήγγειλε ότι σήμερα ή αύριο θα καταθέσει αγωγή εναντίον του.

Όπως σημείωσε, στόχος της είναι «να ξαναδούμε τι σημαίνει βουλευτής στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και πώς ένας πολιτικός αρχηγός, με μικρό πολιτικό ανάστημα όπως αποδείχτηκε, θεωρεί το θεσμό του βουλευτή».

«Συκοφαντική δυσφήμιση» καταγγέλλει η Κ. Παπακώστα

Ερωτηθείσα εάν με τη συγκεκριμένη κίνηση θα πολώσει ακόμη περισσότερο το πολιτικό κλίμα, η επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής απάντησε:

«Ήδη, το κλίμα έχει πολωθεί από τη στιγμή που κάποιοι αποφάσισαν, μέσα από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, να με συκοφαντήσουν. Η αγωγή έχει να κάνει με συκοφαντική δυσφήμιση, με τις ψευδείς ειδήσεις και με την πολιτική μου εξόντωση. Αν ένας άφρων ή αφελής σηκώσει το όπλο του εναντίον μου, εφόσον ακούει τον κ. Μητσοτάκη να με αποκαλεί πουλημένη, αυτό ποιος θα το έχει ενορχηστρώσει; Είμαι 19 χρόνια στην πολιτική ζωή και είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο και αυτό γιατί στο όνομα αυτής της αγωγής θέλω να υπηρετηθεί και ο σεβασμός στο βουλευτή. Η στοχοποίηση αφορά και στη σωματική μου ακεραιότητα, που ερευνάται ήδη, και στην πολιτική μου εξόντωση. Και αυτό θα γίνει μέσα από την αγωγή».

«Πήγα στον πόλεμο και επέστρεψα»

«Εγώ δεν κάνω προσωπική κριτική. Δεν τον είπα ούτε εξωνημένο, ούτε πουλημένο, ούτε ότι είναι προδότης, όπως εκείνος αποκαλεί εμένα, ούτε τον στοχοποίησα μέσα από τις ιδιότητες που έχω», ανέφερε στη συνέχεια η κ. Παπακώστα και πρόσθεσε:

«Εγώ πήγα στον πόλεμο και επέστεψα δεχόμενη όλα τα πυρά του κομματικού στρατού της Πειραιώς. Ο στόχος ήταν η πολιτική μου εξόντωση και η απαξίωση -γιατί ίδρυσα ένα κόμμα μετά τη διαγραφή μου πολύ πριν μπω στην κυβέρνηση- που σημαίνει ότι είμαι εν δυνάμει πολιτικός αντίπαλος για κρίσιμες ψήφους τις οποίες χρειάζεται η Πειραιώς για να κάνει το όραμά της πράξη. Όχι, όμως, έτσι. Για να προστατεύσω τον εαυτό μου και την προσβολή της προσωπικότητάς μου, παρότι δεν πιστεύω ότι στην πολιτική πρέπει να εμπλακούν οι δικαστές, εν τούτοις, μετά τη στοχοποίηση που δέχτηκα από ανθρώπους άλλους του κοινού ποινικού δικαίου και άλλους των οργανώσεων της ΝΔ με ονοματεπώνυμα και με συνοδεία κορυφαίων στελεχών, μετά από όλα αυτό, και τη συνέχιση της στοχοποίησης του προσώπου μου, προκειμένου να εξοντωθώ πολιτικά ώστε να μην μπορεί το ΝΕΟ να κατέβει τις εκλογές, προχωρώ στην αγωγή».

Δείτε όλη τη συνέντευξη της Κατερίνας Παπακώστα: