ΠΟΕΔΗΝ: Έγιναν σοβαρά λάθη στη μεταφορά των εγκαυματιών

Προσαγωγή γυναίκας που αποδοκίμασε τον Πάνο Καμμένο (vd)
INTIME

Σοβαρά λάθη στη μεταφορά των εγκαυματιών καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι Πάνος Καμμένος έστειλε σκάφη με καθυστέρηση έξι ωρών.

Όπως τονίζεται: «Ο κος Καμμένος έστειλε σκάφη για να περισυλλέξει τους πυρόπληκτους από το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι 6 ώρες μετά χωρίς να συνοδεύονται από γιατρούς για να κάνουν τη διαλογή στην επιβίβαση. Προηγήθηκαν οι πιο δυνατοί και όχι οι τραυματίες. Τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία ήταν σε επιφυλακή χωρίς τελικά να διακομισθεί ούτε ένας εγκαυματίας αν και έγινε χαμός».

Στην ίδια ανακοίνωση τίθεται, μεταξύ άλλων, και το εξής ερώτημα: «Γιατί δεν διακομίστηκε κανείς εγκαυματίας στο Ναυτικό Νοσοκομείο, στο 251, στο 401 και στο ΝΙΜΤΣ αν και ήταν πιο κοντά στη φωτιά από τον Ευαγγελισμό και διακομίστηκαν όλα τα περιστατικά στον Ευαγγελισμό και το Σισμανόγλειο»;

Ευθεία επίθεση στον Π. Καμμένο

Η ΠΟΕΔΗ καταγγέλλει επίσης ότι «οι τραυματίες και εγκαυματίες που διακομίστηκαν στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο μας κατήγγειλαν ότι έμειναν επί ώρες στη θάλασσα και τα πρώτα σκάφη του στρατού και του λιμενικού τους πλησίασαν έξι ώρες αφότου είχαν προσεγγίσει τα ιδιωτικά σκάφη. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι ο κ. Καμμένος δεν φρόντισε τα σκάφη του στρατού και του Λιμενικού να συνοδεύονται από ένα στρατιωτικό γιατρό για να κάνει την διαλογή των πυρόπληκτων που επιβαίνουν στα σκάφη, ώστε να προηγηθούν οι βαρύτερα τραυματίες».

«Για ψευδείς ισχυρισμούς» κάνει λόγο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Σε απάντησή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιτίθεται στην ΠΟΕΔΗΝ κάνοντας λόγο για «ψευδείς ισχυρισμούς» και για «κατευθυνόμενη» ανακοίνωση «χωρίς ντροπή» που στόχο έχει να πλήξει τον Πάνο Καμμένο.
«Τα στοιχεία όμως τη διαψεύδουν. Η Φρεγάτα “Έλλη” όχι μόνο κατέπλευσε έγκαιρα στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Αττικής, αλλά ανέλαβε το έργο συντονισμού των υπολοίπων πλωτών μέσων που βρίσκονταν στην περιοχή.

Όσον αφορά την κατανομή των εγκαυματιών και των τραυματιών στα νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία ετέθησαν σε άμεση ετοιμότητα. Το Υπουργείο Υγείας ζήτησε μόνο τη διάθεση δύο ασθενοφόρων. Νοσηλεύτηκαν 14 περιστατικά όπως ζητήθηκε.