ΠΟΕΔΗΝ: «Κι άλλοι άγριοι ξυλοδαρμοί εργαζομένων σε νοσοκομεία»

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη

Για δύο νέα περιστατικά «άγριου ξυλοδαρμού» σε βάρος εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία μιλά η Ομοσπονδία τους, η ΠΟΕΔΗΝ.

Δηλώνει ότι στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» την Πέμπτη και τη συγκέντρωσή τους στις 8.30π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου, με αφορμή «το νέο κρούσμα ξυλοδαρμού συναδέλφου, από ρομά πατέρα ασθενούς παιδιού που προσήλθε στο ΤΕΠ για εξέταση» τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, καθώς επίσης και «τα καθημερινά κρούσματα βίας από τα εγκαταλελειμμένα παιδιά».

Ξύλο σε γιατρό στην Καβάλα

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, την περασμένη εβδομάδα στο Νοσοκομείο Καβάλας γιατρός έφαγε ξύλο (μπουνιές) αναίτια από τον γιό ασθενή με καρκίνο τελικού σταδίου, που απεβίωσε.

«Πότε θα αφήσουν τη τζάμπα μαγκιά εκεί στο υπουργείο, που “οπλίζει” τα χέρια του κάθε ατόμου με παραβατική συμπεριφορά; Πού είναι τα μέτρα προστασίας;» διερωτάται η Ομοσπονδία, που υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία είναι απροστάτευτοι.

«Με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να εκθειάζει τη κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία, το κάθε κακοποιό στοιχείο θεωρεί ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε κωλυσιεργία από τη μεριά των εναπομεινάντων εργασιακά εξουθενωμένων εργαζόμενων.

Δεν προλαβαίνουν γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό να εξυπηρετήσουν το πλήθος των περιστατικών με συμπτώματα γρίπης και άλλων ασθενειών και έχουν και το μόνιμο φόβο μη φάνε ξύλο, επειδή δεν λαμβάνονται τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας στα Νοσοκομεία, λόγω έλλειψης κονδυλίων (ελλιπής φύλαξη, ανύπαρκτα μέσα προστασίας)» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως σημειώνει, στο Παίδων «Αγία Σοφία» «το προσωπικό δεν κινδυνεύει μόνο από τους συνοδούς των παιδιών που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα ΤΕΠ και επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά, κινδυνεύει και από τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο επί χρόνια με εισαγγελική εντολή. Επανειλημμένως οι εργαζόμενοι έχουν φάει ξύλο. Παρά τις προσπάθειες του Σωματείου και της ΠΟΕΔΗΝ δεν δόθηκε καμία λύση» καταγγέλλει η Ομοσπονδία.