Ίδρυμα για την προάσπιση της κληρονομιάς του Μάικλ Τζάκσον

Μια πρώην εκπρόσωπος του Μάικλ Τζάκσον ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ιδρύσει έναν φιλανθρωπικό οργανισμό που δεν θα έχει σχέση με την οικογένεια ή την περιουσία του αείμνηστου βασιλιά της ποπ για να προασπίσει και να προωθήσει το κληροδότημα του αντιφατικού καλλιτέχνη.

Η Ρεϊμόν Μπέιν, που ήταν εκπρόσωπος του Τζάκσον το 2005 και το 2006, δήλωσε ότι το Michael Jackson Legacy Foundation θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει χρήματα για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς που υποστήριζε ο Τζάκσον όσο ζούσε, όπως η προαγωγή των πολιτικών δικαιωμάτων για τους Αφροαμερικανούς.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον, η Μπέιν είπε ότι το ίδρυμα είναι στα σκαριά και ότι η ίδια δεν έχει έρθει ακόμη σε επαφή με τα μέλη της οικογένειας Τζάκσον.

Οι διαχειριστές της περιουσίας του καλλιτέχνη και η οικογένειά του δήλωσαν ότι η Μπέιν “δεν έχει εξουσιοδότηση να ενεργεί εκ μέρους του Michael Jackson Estate ούτε να χρησιμοποιεί το όνομα του Μάικλ Τζάκσον σε καμιά περίπτωση, για δικό της φιλανθρωπικό ή εμπορικό σκοπό”.

Η Μπέιν είπε ότι ο Τζάκσον έδωσε 300 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια της ζωής του, αλλά ότι η ίδια δεν γνωρίζει αν έχουν δοθεί άλλες δωρεές στο όνομά του μετά τον θάνατό του το 2009 σε ηλικία 50 ετών.

Οι διαχειριστές της περιουσίας του Τζάκσον σημείωσαν ότι παραμένουν ανοικτά διάφορα θέματα σε σχέση με την περιουσία του τραγουδιστή.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.