Κατάψυξη: Πόσο χρόνο μπορούν να μείνουν μέσα οι τροφές;

Κατάψυξη: Πόσο χρόνο μπορούν να μείνουν μέσα οι τροφές;

H κατάψυξη αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο προκειμένου να διατηρηθούν τα τρόφιμα με φυσικό τρόπο αναχαιτίζοντας ταυτόχρονα τη δράση παραγόντων που προκαλούν αλλοιώσεις των τροφών.

Κατάψυξη και θρεπτική αξία

Τα πλεονεκτήματα της κατάψυξης ως μεθόδου συντήρησης των τροφίμων είναι οι ελάχιστες μεταβολές στην θρεπτική αξία και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των κατεψυγμένων τροφίμων σε σχέση με άλλες μεθόδους διατήρησης όπως η κονσερβοποίηση και η αφυδάτωση.

Ο χρόνος και οι κίνδυνοι της κατάψυξης τροφών

Ωστόσο αυτό που θα πρέπει να έχετε πάντοτε κατά νου είναι πως οι τροφές δεν μπορούν να βρίσκονται επ΄ άπειρον στα ράφια του καταψύκτη.

Διαβάστε αναλυτικά στο runnfun.gr