Σε «λήθαργο» μέχρι τα αποτελέσματα των τραπεζών – Πτώση 0,20%

Μνημόνιο συνεργασίας του ΥΠΕΞ με το ΧΑ για την προσέλκυση διεθνών επενδυτών

Σε «λήθαργο» μέχρι τα αποτελέσματα των τραπεζών! «Φρένο» έχουν πατήσει για την ελληνική αγορά οι ξένοι επενδυτές εξ ου και η μεγάλη μεταβλητότητα, αλλά και ο χαμηλότερος τζίρος.

Η κακή εικόνα ξεκινά από τα ομόλογα και μεταφέρθηκε στο χρηματιστήριο, όπου τα γυρίσματα δίνουν ευκαιρία για trading.

Η αγορά δοκίμασε και χαμηλά σήμερα έως τις 811 μονάδες και στο τέλος ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 821,85 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,20%.

Οι πωλήσεις και η επιφυλακτικότητα έχουν ως αφετηρία την κρίση στις διεθνείς αγορές -ενόψει της ανόδου των επιτοκίων- και εσωτερικά αφορούν τις τράπεζες. Από τη μια πλευρά, η Ελλάδα είναι ευάλωτη ως αναδυόμενη αγορά στις κρίσεις από το εξωτερικό και από την άλλη η εκκρεμότητα με τις τράπεζες δημιουργεί επιφυλάξεις.

Εν αναμονή των stress tests

Σύμφωνα με ξένους θεσμικούς επενδυτές, ο λήθαργος θα κρατήσει μέχρι τα αποτελέσματα των τραπεζών, ίσως και μέχρι να υποβληθούν τα στοιχεία των stress tests.

Πως κινήθηκαν οι μετοχές

H μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με κέρδη 2,38% στα  0,3092 ευρώ. Πτώση 0,30% για την Eurobank στα 0,8275 ευρώ. Βουτιά 3,36% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,45 ευρώ. Αμετάβλητη η Alpha Βank στα 1,96 ευρώ. Απώλειες 2,85% για την ΔΕΗ στα 2,73 ευρώ. Πιέσεις στον Μυτιληναίο με πτώση  2,79% στα 9,40 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 58 εκατ. ευρώ.