Σκληρή επίθεση του ΜέΡΑ25 σε ΝΔ και Κ. Μητσοτάκη

Βαρουφάκης: «“Ναι” σε συνεργασία και με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» (vd)
INTIME

Δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε με ανακοίνωση που εξέδωσε το κίνημα του οποίου ηγείται ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιάνης Βαρουφάκης, ΜέΡΑ25.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει πως «δύο αμετακίνητους πυλώνες έχει η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την αλλεργία στο αλόγιστο ξόδεμα χρημάτων (όπως μαρτυρούν τα θηριώδη θαλασσοδάνεια του κόμματος) και την εμμονική στοχοπροσήλωση  στην αλήθεια(όπως μαρτυρά η συμπερίληψη του Mr. Fake News, Γιάννη Λοβέρδου στα ψηφοδέλτιά της)».

Και προσθέτει με νόημα ότι «αυτοί οι δύο ηθικοί βράχοι, ενώθηκαν χθες σαν άλλες συμπληγάδες, για να λιώσουν το «λαϊκιστή» Έβο Μοράλες, που σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του κόμματος διαβιεί σε ένα πολυώροφο παλάτι εκατομμυρίων ευρώ την ώρα που ο Βολιβιανός λαός πεινάει. Λίγο βέβαια να σκαλίσει κανείς την ακρίβεια της πληροφορίας θα ανακαλύψει ότι πρόκειται για κτήριο που συστεγάζει πολλά υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες, εξοικονομώντας γύρω στα είκοσι εκατομμύρια το χρόνο. Αλλά η πρόθεση είναι αυτή που μετράει».

Επιπλέον στην ανακοίνωση το ΜέΡΑ25 συμπληρώνει ότι «γι’ αυτό έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι η ευαίσθητη σε ζητήματα εξωφρενικής σπατάλης χρημάτων, Νέα Δημοκρατία, θα βγάλει άμεσα και μια ανακοίνωση για το κτίριο της ΕΚΤ, μια φαραωνική κατασκευή που στοίχισε 1,4 δισ. εν μέσω Κρίσης (επτά χιλιάρικα το μέτρο για όσους αναρωτιούνται).

Από το ύψος των 45 ορόφων του, κάποιος σαν τον κύριο Ντράγκι μπορεί να έχει την απαραίτητη απόσταση απ’ τους θνητούς του πεζοδρομίου για να παίρνει αποφάσεις, όπως ο στραγγαλισμός των τραπεζών τους όταν η κυβέρνηση δεν είναι της αρεσκείας του («Space to Think»  ήταν ο ακριβής όρος που χρησιμοποίησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να καλύψει την άρνηση του κ. Ντράγκι να δημοσιοποιήσει τη γνωμοδότηση που ζήτησε κι έλαβε για να στραγγαλίσει της Ελληνικές Τράπεζες το καλοκαίρι του ’15).

Μια και οι άλλοι δύο πυλώνες της πολιτικής πρότασης του κ. Μητσοτάκη είναι η προστασία των Εθνικών Συμφερόντων και η προσήλωση στη νομιμότητα, περιμένουμε να ενώσει τη φωνή του στο αίτημα του κ. Βαρουφάκη και του ευρωβουλευτή Φάμπιο Ντε Μάσι για τη δημοσιοποίηση της εξωτερικής νομικής εισήγησης που ζήτησε και έλαβε ο κ. Ντράγκι για να μάθει αν η κίνηση στην οποία προέβη ήταν… νόμιμη».

Και η ανακοίνωση της κίνησης του Γιάνη Βαρουφάκη καταλήγει: «Στην τελική ο κ. Μητσοτάκης φιλοδοξεί να πάρει στα χέρια του το τιμόνι της χώρας. Θα ήταν κρίμα αν ευοδωθεί η επιθυμία του, να του στερήσει κάποιος ανεξέλεγκτος Κεντρικός Τραπεζίτης «the space to think».