Συνάντηση Κ.Μπακογιάννη-Κ.Κρέτσου για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων

Συνάντηση Κ.Μπακογιάννη-Κ.Κρέτσου για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων
INTIME (Φωτ. αρχείου)

Με την Επίτροπο, αρμόδια για τα θέματα περιφερειακής πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου συναντήθηκε χθες (Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018) στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το θέμα της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα για το έργο του Ασωπού. Παράλληλα, τέθηκε και το ζήτημα της Νέας Προγραμματικής Περιόδου του ΕΣΠΑ 2021-2027 για το οποίο έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις στις Βρυξέλλες. Ένα πρόγραμμα από το οποίο μπορούν να υπάρξουν σημαντικές χρηματοδοτικές πηγές για έργα στην Αθήνα.

Η Επίτροπος, μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Είχα μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Κώστα Μπακογιάννη, τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. Τον ευχαρίστησα για την πολύ καλή συνεργασία και καλωσόρισα την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής, ενώ ζήτησα να αυξηθούν περαιτέρω οι προσπάθειες για να επιταχυνθεί η απορροφητικότητα της προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που διαπίστωσα ότι το εμβληματικό έργο του Ασωπού, που στοχεύει στην εξυγίανση της περιοχής του Ασωπού και στον εκσυγχρονισμό του βιομηχανικού πάρκου των Οινοφύτων, προχωράει με σταθερό ρυθμό. Είμαι σίγουρη ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την εξέλιξή του και να συνεχίσουμε αυτή την εποικοδομητική συνεργασία. Προσωπικά εύχομαι τα καλύτερα στον κ. Μπακογιάννη».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δήλωσε: «Είχαμε μία σημαντική συνάντηση με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου. Πολύ θετική η αποτίμηση της προσπάθειάς μας στην Περιφέρεια, όχι μόνο για να πιάσει τόπο κάθε ευρώ του ΕΣΠΑ, αλλά και για να αξιοποιήσουμε τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία. Εδώ έχει ανοίξει ήδη και η συζήτηση για τη νέα προγραμματική περίοδο του 2021-2027. Μια μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο Αθηναίων, αρκεί να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά. Με σοβαρό σχεδιασμό και ξεκάθαρους στόχους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ