Τοσουνίδης: «Θέλαμε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση λόγω του Σκοπιανού»

Τοσουνίδης: Θέλαμε να ανατρέψουμε την κυβέρνησης λόγω του Σκοπιανού

Για «ντροπιαστικό τέλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θόδωρος Τοσουνίδης.

Το στέλεχος των ΑΝΕΛ μιλώντας στον Τύπο τόνισε πως «είχαμε συμφωνήσει ότι το ζήτημα αυτό (σ.σ. το Σκοπιανό) θα πάει με τις εκλογές, ώστε να δοθεί στους Έλληνες να το συμπεριλάβουν στα κριτήριά τους όταν θα πάνε στις κάλπες», ενώ επισήμανε πως το κλίμα ανάμεσα στους δύο εταίρους «άρχισε να χαλάει από τον Δεκέμβριο όταν είδαμε ότι δεν προχωράει το δημοψήφισμα» προσθέτοντας ότι «είχαμε συμφωνήσει ότι το ζήτημα αυτό (σ.σ. το Σκοπιανό) θα πάει με τις εκλογές ώστε να δοθεί στους Έλληνες να το συμπεριλάβουν στα κριτήριά τους όταν θα πάνε στις κάλπες».

«Απόφαση του πρωθυπουργού η διάλυση της συγκυβέρνησης»

Όπως είπε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, η απόφαση για τη διάλυση της συγκυβέρνησης «είναι του ίδιου του πρωθυπουργού». «Εμείς θέλαμε την ανατροπή της κυβέρνησης, αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να πάμε σε εκλογές από τη στιγμή που βλέπαμε ότι αυτός θα ήταν ο τρόπος για να σώσουμε το όνομα της Μακεδονίας. Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι έκανε κάθε προσπάθεια για να σώσει την κυβερνητική του πλειοψηφία και αυτό βρέθηκε δυστυχώς σε πρόθυμους βουλευτές και υπουργούς των ΑΝΕΛ».

Όσον αφορά τις καταγγελίες Νικολόπουλου, ο κ. Τοσουνίδης το σχολίασε ως εξής: «Αστεία περίπτωση με κωμικά στοιχεία και τίποτα παραπάνω».