ΑΡΣΙΣ και ΚΘΒΕ «στέλνουν μήνυμα» μέσω του θεάτρου

Το θέατρο ως αντίδοτο στη μισαλλοδοξία, τον φανατισμό και τον ρατσισμό και ως μέσο γνωριμίας λαών με διαφορετικούς πολιτισμούς ανέδειξε και φέτος η συνεργασία της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Νέων με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ).
Η συνεργασία ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου με εκδηλώσεις ενάντια στην παιδική εργασία, που διοργανώθηκαν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.
Μέσα από το δρώμενο «Τα παιδία παίζει;» από το εργαστήρι ενηλίκων 18 έως 35 ετών του ΚΘΒΕ, εμπνευσμένο από το διήγημα του Άντον Τσέχωφ «Βάνκα» με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Σαμψών Φύτρου, συντελεστές και θεατές ήρθαν πιο κοντά στα προβλήματα όσων ζουν καθημερινά με τον κίνδυνο της κοινωνικής περιθωριοποίησης.
Ακολούθησαν δύο παραστάσεις του έργου με τίτλο «Η Αχίλλειος Πτέρνα μου», σε σκηνοθεσία Μίτσης Μαυρίδου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Το ΚΘΒΕ στην εκπαίδευση». Μέσα από τις παραστάσεις στις 17 και 18 Ιουλίου στα δύο Κέντρα Υποστήριξης Νέων της  ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη μεταδόθηκε το μήνυμα της αποδοχής του «άλλου» και η σπουδαιότητα της αρμονικής συνύπαρξης.
Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων σε ανακοίνωσή της “ευχαριστεί το ΚΘΒΕ για τη δημιουργική συνεργασία και –γνωρίζοντας την ευαισθητοποίηση των συντελεστών του ΚΘΒΕ σε θέματα κοινωνικού προβληματισμού-  ευελπιστεί σε μια γόνιμη συνέχεια”.

( φωτογραφία από την παράσταση του έργου «Η Αχίλλειος Πτέρνα μου» που παραχώρησε η ΑΡΣΙΣ)

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.